Парад ялинок: як виглядають новорічні дерева у різних регіонах України

Парад ялинок: як виглядають новорічні дерева у різних регіонах України

Оновлено
Укрінформ
До початку різдвяних і новорічних свят залишаються лічені дні. Пропонуємо екскурсію містами країни, які вже запалили головні ялинки.

Київ

Цього року 25-метрову ялинку прикрашають понад 1,5 тисячі іграшок та 3 км гірлянд із ліхтариками холодного білого кольору, деякі - у формі кристалів. Ще однією новацією цього року є екран, через який відвідувачі переказуватимуть святкові вітання.

У Києві запалили головну ялинку країни / Фото: Геннадій Мінченко, ‎Михайло Марків, Андрій Скакодуб Укрінформ

Харків

Головна зелена красуня Харкова визнана найвищою в Україні – її висота сягає 40 метрів. Крім цього, вона є і однією з найдорожчих, на її спорудження витратили близько трьох мільйонів гривень.

У Харкові відкрили льодовий каток і Новорічне містечко / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Львів

У Львові 20-метрова лісова красуня засяяла вогнями на площі біля оперного театру. Цього року за доброю традицією її подарувала обласному центру жителька села Буда Яворівського району Надія Петрух. Красуня майже 40 років росла на її садибі.

Різдвяний ярмарок у Львові / Фото: Лисейко Маркіян. Укрінформ

Івано-Франківськ

Головна ялинка Івано-Франківська - штучна. Її висота – 18 метрів.

Засніжений вечірній Івано-Франківськ / Фото: Рильчук Юрій. Укрінформ

Одеса

Висота головної ялинки, встановленої поряд з Одеською мерією, 20 метрів, ширина - 9 метрів. Зібрали зелену красуню з металевого каркаса і штучної хвої з італійського сировини. Прикраса ялинки складається з гірлянд і дюролайту (прозорого шнура з розташованими всередині світлодіодами), загальна протяжність яких становить близько 4 кілометрів. 100 тисяч світлодіодів світяться зеленим, синім і золотистим кольорами. Оформлена ялинка унікальною прикрасою: довкола неї по спіралі крутиться метелиця з 10 тисяч світлодіодів, а по гілках донизу скочуються величезні подарунки і ялинкові кулі у великий червоний мішок.

В Одесі запалили вогні головної ялинки міста / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

Чернігів

У Чернігові п'ятий рік поспіль встановлюють штучну ялинку заввишки 18 метрів. Прикрашають зелену красуню електричною ілюмінацією та звичайними іграшками, зокрема, кульками. Цього року додалися також великі сріблясті сови.

У Чернігові запалили вогні новорічної ялинки / Фото: Кошмал Володимир. Укрінформ

Маріуполь

Новорічна 16-метрова маріупольська красуня встановлена на Театральній площі біля Драматичного театру. Цього року її доповнили новими іграшками, а гірлянду – двома додатковими програмами. Крім того, навколо Драматичного театру з’явилися нові арт-об’єкти та «венеціанська карусель». У рамках програми «Новорічні дива міста Марії» з 19 грудня по 13 січня на Театральній площі проходитимуть конкурси та флешмоби, дискотеки, майстер-класи, вистави для дітей, зимове караоке, фотосесії, виступи музикальних колективів та ярмарок.

Запалення вогнів новорічної ялинки Маріуполя / Фото: Іванов Станіслав. Укрінформ

Полтава

Цього року ялинку у Полтаві прикрасили великим шатром із гірлянд. Від 20-метрового шпилю, до якого прикріплений конус зі штучними гілками, розходяться по колу в різні боки гірлянди. Діаметр шатра — 40 метрів.

Головна новорічна ялинка Полтави / Фото: Пустовіт Сергій, Укрінформ

Дніпро

Ялинку із соснових гілок у парку ім. Лазаря Глоби відкрили рок-мюзиклом. Висота ялинки – 26 метрів. 

У Дніпрі рок-мюзиклом відкрили ялинку в парку Глоби / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Ужгород

20-метрову ялинку привезли з Рахівщини. Це стара смерека, якій понад 80 років. Ялинку області подарували лісівники.

Головна Новорічна ялинка Закарпаття на площі Народній в Ужгороді / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Кременчук

21-метрова ялинка Кременчука прикрашена кулями, які нагадують прапор України, а також світлодіодними сферами у вигляді сніжинок. Цього року ялинку увінчує Ангел, а не радянська зірка. 

Новорічна ялинка Кременчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-