Нова виставка у PinchukArtCentre підкаже, “як бути класним”

Нова виставка у PinchukArtCentre підкаже, “як бути класним”

Укрінформ
У київському PinchukArtCentre відкрилась виставка молодих українських художників «Як бути cool».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, цей проект став першою презентацією роботи учасників навчальної програми арт-центру «Кураторська платформа», яка стартувала у листопаді.

“Це експериментальний освітній курс PinchukArtCentre, тому ми теж багато чого навчилися за два місяці. Я дуже рада, що наша інституція є максимально відкритою, адже дозволила влаштувати таку сміливу виставку”, – говорить керівниця дослідницького департаменту PinchukArtCentre і відповідальна за «Кураторську платформу» Ксенія Малих.

Над проектом «Як бути cool» працювали молоді куратори Олександра Погребняк, Лео Троценко, Олександра Трянова, Дар’я Шевцова і Валерія Шиллер.

Змайструвати у дворі лавочку з хатнього непотребу, влаштувати пробіжку на цвинтарі, викликати Віталія Кличка на двобій чи втекти з дитячого табору, щоб провести день у п’ятизірковому готелі – так пропонують поводитись митці, щоб стати класним.

“Ми провели дослідження, в якому намагалися зрозуміти, чим сьогодні переймаються молоді художники. Врешті ми зрозуміли, що категорія “класність” об’єднує нас усіх, це запит, який ми надсилаємо до суспільства, соціальних мереж, один одному, але часто ніде не знаходимо на нього відповіді”, – розповідає одна з кураторок проекту Олександра Погребняк.

За її словами, ця виставка повинна була відповісти на питання “Як бути класним?”, однак вийшло навпаки: вочевидь, вона ще більше може збити з пантелику тих, кого непокоїть це питання.   

Кураторка Валерія Шиллер вважає, що ця виставка є “серйозно-абсурдною” і схожа на шоу, тому що з зали караоке, в якій опиняється глядач спочатку, він потрапляє у простір з цитатами на стінах, які змушують міркувати про проблеми сьогодення і навіть сенс життя. Щоб дізнатися про вираз і його автора, треба власноруч ввести у пошуковику гіперлінки, розміщені під цитатами.

У проекті «Як бути cool» взяли участь художниці і художники Анна Бекерська, Катерина Берлова, Ксенія Гнилицька, Добриня Іванов, Ірина Кудря, Катя Лібкінд, Богдан Мороз, Станіслав Туріна-Жалок-Хитер-Безсовісний-Пійманий(?)-Раб Божий та Студія 12345678910. Виставка триватиме у PinchukArtCentre до 6 січня.

Фото: Максим Білоусов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-