Під Києвом відкрився креативний простір для дітей

Під Києвом відкрився креативний простір для дітей "Татко вдома"

Фото
Укрінформ
У місті Вишгород під Києвом відкрився креативний простір для дітей "Татко вдома", в якому працює інклюзивна програма.

У місті Вишгород під Києвом відкрився креативний простір для дітей "Татко вдома", в якому працює інклюзивна програма.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, своєю ініціативою засновники центру – подружжя Вершиленко – прагнуть спонукати батьків, зокрема тат, проводити більше часу зі своїми дітьми.

«По вихідних у нашому просторі проходять дитячі свята та дні народження, також є інклюзивна програма для діток з особливими потребами», – розповіла співзасновниця центру Дарія Вершиленко.

Зараз у центрі з дітьми в основному працюють здебільшого волонтери. "Для нас дуже важливо, щоб наші викладачі були щасливими, успішними і гармонійними людьми, тому що нереалізована людина нічому хорошому дітей не навчить", – переконана Вершиленко.

До обіду у просторі "Татко вдома" проходять заняття з раннього розвитку для дітей від 1 до 6 років, а в другій половині дня до центру приходять старші діти – учні початкової школи.

«На групі продовженого дня у "Татка вдома" вони можуть вибрати заняття до душі: англійська мова, прикладне мистецтво, акторська майстерність чи урок лідерства», – розповів Павло Вершиленко.

Він каже, що останній курс користується найбільшим попитом у маленьких відвідувачів, тому що на цих заняттях дають “не суху теорію, а лише корисні поради, які можна застосувати в житті”. Курс лідерства спрямований на розвиток умінь мислити, соціалізуватися і досягати своїх цілей. Тут дітям розповідають, як протистояти булінгу, контролювати свої емоції і пояснювати дорослим, що тебе турбує.

Також у "Татка вдома" є арт-класи, на яких діти малюють, ліплять, шиють і майструють. До речі, на ці заняття можуть приходити і батьки.

Напередодні Нового року у просторі "Татко вдома" будуть проходити "ялинки", а в січні тут стартує зимовий табір, де можна буде залишати дітей в будні дні. 19 грудня, на День Святого Миколая, у "Татка вдома" відкриється резиденція Діда Мороза. "Тільки це не буде похмурий і серйозний дідуган, якому треба сідати на коліно, – підкреслює Дарія Варшиленко. – Наш Дід Мороз сам загортатиме подарунки і спілкуватиметься з дітьми про життя та рік, що минув".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-