Премію імені Юрія Шевельова отримав Володимир Єрмоленко

Премію імені Юрія Шевельова отримав Володимир Єрмоленко

Укрінформ
17 грудня, у день народження есеїста, мовознавця та історика літератури Юрія Шевельова в Києві відбулась церемонія нагородження Премії імені Юрія Шевельова за найкращу українську книгу есеїстики 2018 року.

Про це повідомляють на сайті Українського ПЕН-клубу.

Цього року лауреатом премії став філософ і журналіст Володимир Єрмоленко. Журі конкурсу відзначили його книгу “Плинні ідеології”, що вийшла у видавництві “Дух і літера”.

Нагородження відбулося в межах Днів есеїстики, які проходять у  Києво-Могилянській Бізнес-Школі 16-20 грудня і включають низку дискусій, лекцій та інших подій.

"Плинні ідеології" – це монографія, в якій Єрмоленко описав історію ідей, що ширились Європою у ХІХ-ХХ століттях. У цій книзі він детально аналізує головні ідеологічні явища сучасності: расизм, комунізм, нацизм, фашизм та їхні суміші.

Премія імені Юрія Шевельова заснована 2013 року. Вона присуджується раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику, опубліковану протягом останнього року. У минулі роки лауреатами премії ставали Тарас Прохасько, Костянтин Москалець, Олександр Бойченко, Вахтанґ Кебуладзе та Андрій Любка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-