Назвали переможців Всеукраїнського конкурсу сучасного візуального мистецтва ім. Альтмана

Назвали переможців Всеукраїнського конкурсу сучасного візуального мистецтва ім. Альтмана

Укрінформ
У Вінниці в четвер визначили переможців Всеукраїнського конкурсу сучасного візуального мистецтва імені Натана Альтмана.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив координатор проекту – голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк.

«Якість робіт, поданих на конкурс, на високому рівні, конкуренція була шаленою. Але перемогла історія про минуле, яку неможливо забути. Про неї зараз активно говорять у світі, а в Україні – вона болить і болітиме. Тому перше місце зайняв проект «Голодомор» Андрія і Лії Достлєвих, що наразі перебувають за кордоном», – сказав Нікітюк.

За його словами, участь у конкурсі візуального мистецтва імені Альтмана, який проводиться уже вп’яте, взяли 58 митців з різних куточків країни віком до 35 років, 14 із них вийшли у фінал. Це художники-творці у стилі сучасного мистецтва з Вінниці, Києва, Львова та Харкова. Вони представили роботи у різних жанрах: відеоарт, інсталяції, графіка, колаж, мультимедійне та традиційне мистецтво - у вінницькому Культурному центрі «Галерея ХХІ».

Читайте також: У Києві вперше - фестиваль недержавних театрів "Відкрита сцена"

Журі обирало переможців конкурсу з огляду на інноваційність, актуальність та художню цінність проектів. За його рішенням переможцями стали вимушені переселенці з Донбасу Андрій та Лія Достлєви з проектом «Голодомор». Їм буде надано можливість безкоштовно виставити свої роботи в одній зі столичних галерей.

Натан Альтман (1889-1970) - знаний український художник-кубіст. Відомі його пейзажі, портрети, книжкова графіка, скульптура, декоративні рельєфи та сценографія. Зокрема портрети Анни Ахматової (1915), С. Міхоелса (1926), ілюстрації до Старого Заповіту (1933) та антифашистські карикатури. Народився у Вінниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-