У Львові 13 грудня розпочнеться фестиваль українського кіно

У Львові 13 грудня розпочнеться фестиваль українського кіно

Укрінформ
Фестиваль українського кіно розпочнеться у Львові 13 грудня.

Про це повідомила прес-служба міської ради.

“Цього року цей фестиваль має родзинку - його об’єднали із Львівськими кінозустрічами і це дає нагоду не тільки переглянути 6 вітчизняних знакових стрічок і підбірки короткометражок, але й зануритися у процес кіновиробництва, поспілкуватися із режисерами, акторами та сценаристами”, - зазначено у повідомленні.

Фестиваль проводитимуть у найстарішому кінотеатрі Львова - “Коперник”, який діє у місті з 1912 року. Місце обрали не випадково, адже організатори хочуть привернути увагу до закриття комунальних закладів культури, їх зникнення із культурної палітри міста. Хоча саме зараз такі заклади є актуальними. За правильної роботи Міністерства культури і міських управлінь ці кінотеатри мали б стати меккою для відродження українського кіномистецтва.

“Ще 5 років тому, про фестиваль українського кіно взагалі ніхто не мріяв. Адже Україна не випускала для цього достатньо фільмів. Зараз вітчизняний кінематограф розвивається, тому ми маємо його наблизити, познайомити із глядачами, які, на жаль, поки що часто ігнорують національний кінопродукт. І такі кінотеатри, як „Коперник“, нам потрібні саме для цього» — зазначає програмний директор фестивалю Ольга Райтер.

Усі кіносеанси під час фестивалю будуть безкоштовними. Переглянути можна буде 6 повнометражних фільмів, знятих за останні 5 років.

Читайте також: В Анкарі відбувся показ фільму «Донбас»

Фільми відбиралися ретельно, вони на різні теми, мають різне соціальне спрямування, і власне, формат фестивалю дає змогу не просто переглянути стрічку, а поговорити з режисером, обговорити проблему, висловити свою думку, вказати на помилки чи ляпи.

Як зазначається, за останні 5 років у Львові створили чимало продакшн-студій. Під час кінозустрічей, власне у форматі «Креативна розмова», і обговорюватимуть феномен маленьких знімальних груп.

“Ми цілком усвідомлюємо, що в недалекому майбутньому місто може стати платформою для створення великої кіностудії. Саме тому ми розвиваємо проект Lviv Film Incubator — це серія майстер-класів, тренінгів та лекцій, які стануть платформою для створення кіношколи у Львові”, - зазначили організатори.

Кінофестиваль організовують мистецька формація Wiz-Art та Lviv Film Commission за підтримки Львівської міської ради та Держкіно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-