Стартував прийом заявок на

Стартував прийом заявок на "Золоту Дзигу"

Укрінформ
З понеділка, 3 грудня, і до 21 січня прийматимуться заявки на участь у конкурсі Третьої Національної кінопремії "Золота Дзига".

Про це повідомляється на офіційному сайті Української кіноакадемії.

"Прийом заявок для участі у Кінопремії розпочинається 3 грудня і триватиме до 21 січня. Для того, щоб подати фільм, необхідно заповнити онлайн-форму", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, взяти участь у конкурсі можуть українські фільми або фільми, створені у копродукції з Україною, та які відповідають таким вимогам: це мають бути повнометражні ігрові та анімаційні фільми, які були в українському кінопрокаті хоча б тиждень у період з 1 січня по 31 грудня 2018 р.; документальні, короткометражні ігрові, короткометражні анімаційні фільми, які були в українському прокаті хоча б тиждень або брали участь у конкурсі кінофестивалю з історією щорічної діяльності не менше 5 років та наявністю професійного журі в період з 1 січня по 31 грудня 2018 р.; усі фільми мають бути субтитровані, озвучені або дубльовані українською мовою.

Фільми розглядаються у 20 номінаціях. Цьогоріч до них додалися дві нові - за Найкращу пісню та Найкращий монтаж. 

Довгий список претендентів буде оголошено наприкінці січня. Переможців у номінаціях визначає Правління та члени Української кіноакадемії шляхом 2-етапного голосування. Імена лауреатів Третьої Національної Кінопремії будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород, яка відбудеться 19 квітня 2019 року.

Як наголошує виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух, 2018 рік став знаковим для українського кіно: у прокат вийшло більше 40 фільмів, національний контент в кінотеатрах сьогодні конкурує не тільки із західними фільмами, а й між собою, наші фільми здобувають нагороди на міжнародних кінофестивалях та виходять на стратегічні ринки.

Читайте також: Фільм про Революцію Гідності та окупацію РФ позмагається за "Оскар"

"Наступним етапом розвитку українського кіно має стати боротьба не за кількість, а за якість. Участь у Національній кінопремії - це можливість отримати найбільш об'єктивне визнання серед колег та показати всій Україні досягнення кінематографа за рік", - зазначає вона. 

Нагадаємо, 12 листопада відбулося перше засідання Правління Української кіноакадемії в оновленому складі, під час якого було розглянуто регламент Третьої Національної кінопремії та обрано нового голову Правління - ним став український кінокритик та кінознавець Володимир Войтенко.

Фото: Українська кіноакадемія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-