Фільм про Революцію Гідності та окупацію РФ позмагається за

Фільм про Революцію Гідності та окупацію РФ позмагається за "Оскар"

Відео
Укрінформ
Український документальний фільм про Революцію Гідності та російську окупацію Криму і Донбасу "Переломний момент: Війна за демократію в Україні" змагатиметься за "Оскар".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"Документальна стрічка про Революцію Гідності та російську окупацію Криму і Донбасу, створена українським режисером Олесем Саніним та американським оскароносним документалістом Марком Харрісом, увійшла до лонг-листа претендентів на премію Американської кіноакадемії за найкращий документальний фільм", - йдеться у повідомленні.

Фільм охоплює період 2013-2016 років. У ньому зібрані кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів та терактів на території України. За час роботи було записано 86 інтерв’ю з учасниками подій на Майдані та сході України і зафільмовано майже 600 годин робочого кіноматеріалу.

Стрічка про українські події, що прикували увагу цілого світу, вже отримала численні нагороди на кінофестивалях у США та Канаді. У березні цього року "Переломний момент" вийшов в американський прокат і з успіхом демонструвався в кінотеатрах Нью-Йорка, Чикаго, Лос-Анджелеса та інших міст. За оцінками авторитетних кінокритиків, зібраними на популярному сайті Rotten Tomatoes, фільм Саніна отримав 100 відсотків позитивного рейтингу.

"Фільм Марка Джонатана Харріса та Олеся Саніна пропонує яскраву та наочну документацію боротьби за демократію. Ще рік тому вона була б не такою важливою для американської аудиторії як сьогодні, коли ми й самі зіткнулися з кремлівським агітпропом і брехнею", - пише The Village Voice.

Cхвальні рецензії на "Переломний момент" написали провідні американські видання NewYorkTimes, LosAngelesTimes, Variety, HollywoodReporter. ЗМІ підкреслюють актуальність українського досвіду для Америки. Особливу увагу світової кінокритики "Переломний момент" привернув глобальністю і гостротою проблем, порушених у стрічці.

Читайте також: Українська стрічка отримала головну нагороду на кінофестивалі в Севільї

Санін - режисер художніх фільмів "Мамай" (2003) та "Поводир" (2014), що висувалися Україною на премію Оскар за найкращий іншомовний фільм. Продюсер десятків документальних фільмів для Internews Network, Canal+ та інших українських та світових телеканалів. Зараз за підтримки Держкіно працює над своєю третьою художньою стрічкою "Довбуш".

Марк Джонатан Харріс - режисер стрічки TheRedwoods, нагородженої Оскаром за найкращий короткометражний документальний фільм у 1968 році. Його роботи TheLongWayHome та IntotheArmsofStrangers: StoriesoftheKindertransport отримали "Оскари" за найкращий повнометражний документальний фільм у 1997 та 2000 роках відповідно. Номінант на Еммі, почесний професор Школи кінематографічних мистецтв Університету Південної Каліфорнії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-