Нищук зіграв у львівській благодійній виставі

Нищук зіграв у львівській благодійній виставі

Укрінформ
Благодійна моновистава “Момент кохання” за оповіданням Володимира Винниченка відбулась напередодні у львівському Національному драмтеатрі ім. Марії Заньковецької. 

Головну роль у ній зіграв міністр культури України Євген Нищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Проект “Момент кохання” створений за оповіданням Володимира Винниченка “Момент” і концептуально задуманий як моновистава із використанням мультимедійних засобів виразності”, - розповіли у театрі.

Цей твір є відправною точкою і креативним приводом до розмови про найвищий момент у житті кожної людини. Через сповідь чоловіка про його зустріч із коханням постає узагальнений, символічний і разом з тим дуже конкретний образ коханої, яку він зустрів за драматичних обставин.

Жанр вистави – “слідчий експеримент”, впродовж якого в’язень сумління згадує дивовижний епізод свого життя – зустріч з Панною.

Режисер-постановник, автор сценографічної ідеї - народний артист України Тарас Жирко. Ідея проекту належить народному артисту України Нищуку.

Читайте також: Нищук заявляє, що коштів на розвиток українського кіно вистачає

Панну у спогадах грає Інна Цимбалюк.

Зібрані кошти від моновистави «Момент кохання» будуть передані на реабілітацію актора Національного академічного драматичного театру ім. Заньковецької Олеся Федорченка. Влітку актор потрапив у ДТП на трасі Львів-Мукачево. Його мотоцикл наїхав на розлите мастило, через що мотоцикл занесло на зустрічний автобус. Федорченко отримав важкі травми внутрішніх органів, голови, пережив ампутацію ноги. Лікування триває.

Нищук зіграв у виставі у свій вихідний день без оплати гонорару.

Фото: vikna.if.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-