Дніпровський мандрівник завершив тренувальний похід від Дніпра до Києва

Дніпровський мандрівник завершив тренувальний похід від Дніпра до Києва

Укрінформ
Мандрівник з Дніпра Сергій Гордієнко на одномісному морському каяку завершив тренувальний похід Дніпром (річкою) за маршрутом Дніпро – Київ.

Про це повідомив його прес-секретар Павло Дінець у Facebook.

«Подолавши за сьогодні 38 кілометрів – проти течії й зустрічного північного вітру, – Сергій Гордієнко досяг кінцевого пункту свого маршруту – міста Українки, що під Києвом. Тут, у місцевому яхт-клубі, й перезимує його вірний «коник» – морський каяк, на якому мандрівник наступної весни відправиться з Києва – Дніпром й через два моря – до Барселони», - написав Дінець.

За його словами, цей похід тривав рівно місяць: з 22 жовтня по 21 листопада.

У поході мандрівник зустрічався з школярами та студентами прибережних міст і містечок, яким він прочитав цікаві лекції, розповів про свої численні пригоди в інших експедиціях, про підкорення Північного полюсу, Антарктиди тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Сергій Гордієнко - професійний мандрівник, спеціаліст з екстремального одиночного виживання, історик-дослідник, міграціолог, етнограф, мандрівник-філософ, письменник.

Читайте також: На індійському острові ізольоване плем’я вбило американського мандрівника

Є дійсним членом Українського географічного товариства і почесним членом Національного географічного товариства США, доцентом Київського університету туризму, економіки і права.

За період своєї науково-професійної діяльності Гордієнко двічі (1995, 1998 рр.) досягав Північного полюсу у складі експедиційної групи «Арктика», першим в історії України встановив Державний прапор на Північному полюсі. Чоловік подорожує майже усе своє життя. Географія його мандрівок охоплює весь світ. За результатами експедицій, в яких він брав участь, було написано 18 статей та три книги, присвячені техніці та психології виживання.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2017 року мандрівник із Дніпра Сергій Гордієнко закінчив одиночну експедицію на каяку «Міст співдружності», подолавши 4,5 тисячі кілометрів Чорним морем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-