Greenpeace звинувачує виробника Oreo в знищенні

Greenpeace звинувачує виробника Oreo в знищенні "дому орангутангів"

Фото
Укрінформ
Greenpeace звинувачує компанію Mondelez, величесного виробника продуктів харчування, у використанні пальмової олії, виробники якої руйнують тропічні ліси - середовище проживання орангутангів.

Про це повідомляється на сайті організації.

"Міжнародне дослідження Greenpeace виявило, що Mondelez використовує пальмову олію, виробники якої руйнують ліс і середовище проживання орангутангів, підштовхуючи цих тварин на межу вимирання", - йдеться в повідомленні.

Американські активісти Greenpeace привезли до офісу Mondelez в Чикаго гігантське печиво Oreo з вимогою припинити купівлю "брудної" пальмової олії від "вбивць" тропічних лісів.

Захисники природи інформують, що майже 10 років тому Mondelez пообіцяла припинити постачання пальмової олії, виробництво якої причетне до знищення лісів. Але компанія як і раніше використовує таку сировину, зокрема отримує більшу частину від Wilmar International - "найбруднішого" трейдера пальмової олії в світі.

Картографічний аналіз показав, що в період між 2015 і 2017 роками 22 постачальники пальмової олії знищили більше 70 000 гектарів тропічного лісу - площа, більша за місто Чикаго. Майже 25 000 гектарів було середовищем існування орангутангів.

Читайте також: Greenpeace: головна причина нафторозливів у РФ - іржаві труби

Bloomberg повідомляє, що Mondelez обіцяє припинити співпрацю з 12 постачальниками через порушення.

Mondelez – американська транснаціональна компанія, виробник кондитерських виробів. Їй належать бренди Oreo, Cadbury, Alpen Gold, Milka, Toblerone та інші.

Фото: www.greenpeace.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-