3 листопада: народний календар і астровісник

3 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні  Димитрівська батьківська субота; коли чекати в Києві першого снігу і на що катастрофічно впливає Венера, вражена Ураном.

Сьогодні Димитрівська батьківська субота – остання поминальна субота в цьому році (загалом їх шість). Названа на честь великомученика Димитрія Солунського, якого Церква згадує 8 листопада. Цього дня здійснюються велике поминання всіх померлих православних християн, тому добре було б щиро помолитися за всіх спочилих рідних і близьких, подати за них милостиню нужденним, відвідати напередодні ввечері або сьогодні вранці богослужіння, поставити панахиду.

А за церковним календарем нині преподобного Іларіона Великого – знаного християнського ченця і аскета, послідовника преподобного Антонія Великого. Іларіон був фундатором чернецтва на теренах Палестини. Силою молитви святий лікував невиліковно хворих, зцілював душі стражденних, виганяв бісів.

О цій порі було зазвичай холодно, йшли дощі, або й взагалі перший сніг випадав. Українці сиділи переважно по домівках, займалися хатніми справами, поралися біля худоби. А ще – справляли весілля, збиралися на вечорниці. Передбачали: «Яка погода в листопаді, така і в квітні». «Бурхливий листопад – на сувору зиму». Коли ж цього дня випадав перший сніг, то до санного шляху залишалося рівно півтора місяця.

З іменинами вітайте Іларіона, Аркадія, Анатолія.

Сьогодні 25-ий місячний день. Енергетика дня дуже корисна для здоров’я. А ось тим, хто вирішив у цей період вступити в шлюб, зорі не надто сприятимуть. Період ретроградної Венери вкрай несприятливий для ділових союзів і шлюбів. Вважається, що вони будуть нестійкими і нетривалими. Планета любові перебуватиме у ретрограді до 17 листопада, але й це ще не все: з 20 жовтня до 10 грудня вона буде «вражена» Ураном – втіленням неформальності, вільного духу і непокори. Хтось із подружжя дозволятиме собі забагато свободи. Щоправда, обоє доволі швидко зрозуміють, що зробили неправильний вибір. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1979 –  -12,7, а найтеплішим у 1984 – +16,6. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-