Українські школярі допоможуть науковцям рахувати пінгвінів

Українські школярі допоможуть науковцям рахувати пінгвінів

Фото
Укрінформ
Українські школярі долучаться до наукових досліджень екологічного стану Антарктики.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

“У четверг, 1 листопада 2018 року, стартував проект з залучення школярів до наукових досліджень екології Антарктики. Його проводить Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ) МОН разом з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН. Дослідження, в яких візьмуть участь школярі, – це частина міжнародної програми з моніторингу та прогнозування стану екосистеми Південного океану та запасів антарктичного криля”, – зазначили у МОН.

Українські школярі долучаться до дослідження Антарктики / Фото: mon.gov.ua

У відомстві поінформували, що станція "Академік Вернадський" однією з перших долучилася до цієї моніторингової програми, розробленої міжнародною Комісією з морських ресурсів Антарктики.

“Уже третій рік в околицях української станції 3 автоматичні камери знімають «родинні фотоальбоми» пінгвінів. Накопичилося кілька тисяч знімків, які потребують опрацювання та аналізу. Для цього науковці НАНЦ розробили спеціальну методику. За нею вихованці обласних еколого-натуралістичних центрів зможуть з допомогою вчителів обробити фотографії з камер”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українська антарктична експедиція отримала рекордну кількість заявок

У МОН зазначили, що українські школярі порахують кількість гнізд, початок та кінець гніздування, кількість відкладених яєць, пташенят, які вилупилися, та пташенят, які доросли до «підліткового» віку і полишили гніздо.

“Всю цю інформацію буде зведено до єдиної бази даних НАНЦ та статистично оброблено вченими. Відтак результати передадуть до Наукового комітету Комісії з морських живих ресурсів Антарктики”, - наголосили у МОН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-