“Медичні закупівлі України” працюватиме ефективніше за міжнародні організації - МОЗ

“Медичні закупівлі України” працюватиме ефективніше за міжнародні організації - МОЗ

Укрінформ
Агенція “Медичні закупівлі України”, що закуповуватиме лікарські засоби та медичні вироби для державних програм, зможе працювати краще та ефективніше за міжнародні організації.

Про це на прес-конференції заявила заступник  міністра охорони  здоров'я Ольга Стефанишина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Державне підприємство “Медичні закупівлі України” матиме кілька функцій. Перше, це закупівлі стратегічних програм на національному рівні так само ефективно або краще, ніж зараз це роблять міжнародні організації. Вірю, що ми можемо зробити краще. Друге, це- допомога регіонам у закупівлях. Бо сьогодні ми виділяємо близько половини коштів на закупівлю ліків, а половина витрачається на місцевому рівні. Що відбувається на обласному рівні, дуже цікаво буде проаналізувати”, - наголосила Стефанишина. 

За її словами, агенція “Медичні закупівлі” вестиме перемовини з виробниками ліків, закуповуючи ліки на національному рівні. 

“Області матимуть можливість закуповувати ліки за тими цінами, що й агенція. Це можна буде зробити за допомогою електронних каталогів. Ми плануємо розробити їх наступного року”, - наголосила Стефанишина.

Читайте також: Кличко: Близько півмільйона киян вже скористались онлайн-записом до лікаря

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня МОЗ зареєструвало державне підприємство “Медичні закупівлі України”. Це підприємство має отримати статус централізованої закупівельної організації. Саме воно забезпечить створення центру закупівельної експертизи. “Медичні закупівлі України” буде поступово переймати практики, напрацьовані міжнародними партнерами, та з 2020 року зможе повноцінно функціонувати й проводити закупівлі за кошти державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-