Кіберполіція радить уникати чудо-товарів та купувати на вітчизняних сайтах

Кіберполіція радить уникати чудо-товарів та купувати на вітчизняних сайтах

Інфографіка
Укрінформ
При купівлі товарів онлайн необхідно платити лише через безпечні платіжні сервіси та лише за наявності захищеного доступу в інтернет.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції у Facebook.

“Кібершахраї створюють для вас фальшиві Інтернет-крамниці. Сьогодні здійснювати покупки за допомогою мережі Інтернет дуже зручно та вигідно. Але звернувши увагу на привабливу пропозицію, ви можете стати жертвою шахраїв”, - зазначають у кіберполіції.

Щоб уникнути неприємних ситуацій, потрібно купувати товари на вітчизняних сайтах - якщо щось піде не так, буде легше врегулювати.

У кіберполіції також радять читати відгуки на товар до його купівлі і платити після отримання товару, або замовляти товари з попереднім внесенням оплати тільки у перевірених та відомих Інтернет - магазинах.

Також у відомстві радять платити лише через безпечні платіжні сервіси та бути обережним, якщо пропонують скинути кошти на мобільний телефон або на картку.

“Платіть лише за наявності захищеного доступу в Інтернет - аж ніяк не через відкритий Wi-fi. Платіть лише з захищених пристроїв — вчасно оновлюйте ОС і програми захисту”, - додали у кіберполіції.

Читайте також: Кіберполіція розповіла, як відрізнити фейкові банківські сайти

Наголошується, що необхідно уникати надто привабливих акцій і чудо-товарів, бо якщо щось здається нереальним, то так воно і є.

“Вискакує оголошення: “Ви виграли”? Пильнуйте: виграш - програма — шкідник”, - зазначається у повідомленні.

Підкреслюється, що якщо товар не доставили, необхідно зв'язатися із продавцем, а якщо він не відповідає - заявити у кіберполіцію. “Якщо оплатили карткою, повідомте банк”, - уточнили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-