Богатир Олег Скавиш протягнув зубами 614-тонне судно 16 метрів

Богатир Олег Скавиш протягнув зубами 614-тонне судно 16 метрів

Фото
Укрінформ
Український силач Олег Скавиш на прізвисько Тягнизуб встановив 30 жовтня новий рекорд - зрушив з місця і протягнув 16 метрів біля причальної стінки судноремонтного заводу 614-тонне дослідницьке судно "Верещагіно", затиснувши зубами канат теплохода.

Представник Національного реєстру рекордів Дмитро Яіцький зафіксував рекорд у Чорноморську Одеської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Досягнення Скавиша зафіксовано, дані буде передано до Книги рекордів Гіннеса, оскільки попереднє аналогічне світове досягнення становить лише 15 метрів", - зазначив Яіцький.

На Одещині український силач Олег Скавиш протягнув контейнеровоз вагою 614 тон на 16,3 метри / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

А Скавиш заявив, що присвячує своє досягнення боротьбі "за недопущення жорстокого ставлення до людей і тварин".

Варто додати, що львівському лікарю-педіатру вдалося зрушити і потягнути теплохід лише з другої спроби, бо судно зносило сильним вітром під час його першого "підходу". Він пересувався по причалу, опираючись на щаблі 16-метрової драбини.

Читайте також: Міжнародні змагання зі стронгмену відбудуться у Кропивницькому 28 вересня

Як повідомлялося, раніше силач Олег Скавиш зубами протягнув залізничною колією вагон вагою 56 тонн. Незвичне досягнення теж було внесене до Національного реєстру рекордів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-