Половина українців не знає жодного прояву інсульту — нейрохірург

Половина українців не знає жодного прояву інсульту — нейрохірург

Укрінформ
Шкідливі звички та нехтування здоровим способом життя можуть спричинити розвиток гострих судинних катастроф, зокрема, інсульту.

Про це зазначив на прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з інсультами, провідний нейрохірург України, президент Української асоціації боротьби з інсультом, професор Микола Поліщук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Інсульт — хвороба, якій можна запобігти. Неконтрольований артеріальний тиск, тютюнопаління, зловживання алкоголю, надмірне вживання їжі, надлишкова маса тіла та малорухливий спосіб життя, зловживання сіллю та цукром, тривалі та часті стреси — це основні чинники розвитку інсульту. Половина мешканців України не знає жодного прояву інсульту. Обізнаність населення та медичних працівників щодо проблеми та вчасне надання медичної допомоги на всіх стадіях захворювання покращать якість життя пацієнтів та їхніх родин", - наголосив професор Поліщук.

Читайте також: Лише 20% пацієнтів після інсульту повертаються до роботи - нейрохірург

Як повідомляв Укрінформ, в Україні фіксується понад 140 тисяч інсультів. Протягом місяця помирає 30-40 % хворих, протягом року - 50 %. В Україні щоп’ята людина може мати інсульт, у світі — щошоста. За словами експертів, українська родина, член якої мав інсульт, несе значний фінансовий тягар та приречена на бідність, зокрема, й тому, що лише 20% таких пацієнтів, повертаються до роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-