Нью-Йорк приймає Дні Українського кіно

Нью-Йорк приймає Дні Українського кіно

Укрінформ
Відомі українські художні стрічки "Кіборги" й "Чужа молитва", а також документальний проект "Війна заради миру" демонструються цими днями в Нью-Йорку в рамах "Днів українського кіно", які проходять з 26 по 28 жовтня.

Показ відбувається в центрі Anthology Film Archives, розташованому на Манхетені, передає власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, повнометражна картина про оборону українськими воїнами Донецького аеропорту "Кіборги" режисера Ахтема Сеїтаблаєва була продемонстрована глядачам у п'ятницю. Її представили консультант картини Іванна Дядюра, а також один із прототипів головних героїв Андрій Шараскин. Фільм, знятий за сценарієм Наталії Ворожбит, розкриває долі кількох учасників оборони Донецького аеропорту, яких за героїчну стійкість стали називати "Кіборгами".

Як підкреслив з цього приводу під час демонстрації картини генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов, це не просто показ сучасного українського кіно. За його словами, "в часи гібридної війни кіно перетворюється на потужний інструмент боротьби із російською агресією".

Читайте також: Кінокритики визнали Вітовську і Довженка найкращими акторами

Показ стрічки "Чужа молитва", яку також зняв Ахтем Сеїтаблаєв, проходить у суботу. Фільм, який був знятий за реальними фактами, розповідає про молоду кримськотатарську дівчину Саїде Аріфову. Під час Другої світової, вона ризикувала власним життям, аби врятувати 88 єврейських дітей-сиріт.

Документальний проект "Війна заради миру" ("War for Peace") українського режисера Євгена Титаренка показуватимуть нью-йоркському глядачеві в неділю, 28 жовтня. Євген сам був волонтером у медичному батальйоні під час бойових дій на Донбасі в 2014 році. Стрічка має на меті показати західній аудиторії реальні умови й боротьбу українців за незалежність. Картина насичена документальними кадрами про смерть людей, обстріли крупнокаліберною артилерію, евакуацію поранених під обстрілами з поля бою, про цивільних, які залишились у бойовій зоні, а також полонених.

Співорганізаторами "Днів українського кіно" в Нью-Йорку виступили Міністерство інформаційної політики України, Міжнародний кінофестиваль "Молодість", Посольство України в США, Генеральне консульство України в Нью-Йорку, громадські організації Razom for Ukraine, а також Ukrainian Institute of America.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-