У Вінниці стартують Дні польського кіно

У Вінниці стартують Дні польського кіно

Укрінформ
У Вінниці у п’ятницю розпочинаються ХІІІ Дні польського кіно, під час яких вінничанам покажуть три стрічки, що вийшли у 2017 році.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор кінотеатру «Родина», в якому показуватимуть фестивальну програму, Галина Боднар.

«У нашому місті Дні польського кіно триватимуть із 26 по 28 жовтня. Організатори фестивалю привезли нам три стрічки, які демонструватимемо під час вечірніх сеансів. Глядачі зможуть ознайомитися з роботами сучасних польських кіномитців – усі фільмі свіжі, побачили світ 2017 року», - повідомила Боднар.

За її словами, Вінниця – одне з п’яти українських міст, де під час ХІІІ Днів польського кіно показуватимуть фестивальні стрічки. Побачити ці кінокартини можна буде ще у Києві, Одесі, Луцьку та Харкові.

Вінничани у п’ятницю зможуть переглянути спортивну біографічну драму режисера Лукаша Пальковського «Найкращий» про спортсмена, яким захоплюється світ, але на Батьківщині він залишається практично невідомим. Це захоплива історія, на яку авторів надихнуло життя Єжи Гурського, людини, котра подолала "Гонку смерті" та встановила світовий рекорд на чемпіонаті світу з тріатлону, здобувши титул чемпіона на дистанції Double Ironman.

У суботу в кінотеатрі "Родина" покажуть комедію Міхала Рогальського «Готові на все. Екстермінатор» про п’ятьох друзів дитинства, які мріяли прославитися як «металічний» рок-гурт , але зіткнулися з реаліями життя.

Читайте також: У Лондоні безкоштовно покажуть "Кіборгів"

Завершатиме фестивальний показ демонстрація суспільної драми Йогана Кос-Краузе «Птахи співають у Кіалі». Героїнями захопливого фільму є донька відомого руандійського орнітолога та польський орнітолог Анна Келлер, яка допомагає дівчині втекти з охопленої військовими конфліктами африканської країни до Польщі.

Фестиваль ХІІІ Дні польського кіно проводиться за підтримки Генерального консульства Польщі у Вінниці.

Головне фото: фільм "Птахи співають у Кіалі"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-