Держкіно частково профінансує виробництво нової документальної стрічки

Держкіно частково профінансує виробництво нової документальної стрічки

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно уклало контракт на виробництво документального фільму «Історія Зимового саду».

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"23-го жовтня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Мейнстрім Пікчерс» контракт про надання державної фінансової підтримки документальному фільму «Історія Зимового саду", - йдеться у повідомленні.

Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 385 тис. 500 грн. при загальній вартості виробництва 1 млн 995 тис. 511 грн.

Читайте також: Комедія "Скажене весілля" побила новий касовий рекорд

"Держкіно фінансує монтажно-тонувальний період виробництва стрічки. Світова прем’єра «Історії Зимового саду» відбудеться вже зовсім скоро – у рамках престижних міжнародних кінофестивалів документального кіно: у Лейпцизі та Їглаві", - зазначено у повідомленні.

Історія фільму базується на долі павільйону квітникарства колишньої ВДНГ та його старої працівниці Валентини Вороніної. Жінка підтримує цей простір, вкладаючи туди своє власне життя, коли раптом до неї неочікувано приходять зміни – після сорока п’яти років роботи її просять піти на пенсію. Та Вороніна не погоджується з цим, бо вважає, що всі рослини без неї загинуть. Одночасно з цим група загадкових радіоестезистів знаходить біля входу в павільйон канал потужної позитивної енергії.

Проект цієї картини став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію стрічки є Семен Мозговий, для якого цей фільм став дебютом в повнометражному кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-