Фільм

Фільм "Вулкан" здобув нагороду на кінофестивалі у Китаї

Укрінформ
Стрічка "Вулкан" Романа Бондарчука здобула нагороду на Другому Міжнародному кінофестивалі "Тигр підкрадається, дракон ховається" (м. Пін'яо, Китай), який завершився 20 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"Фільм "Вулкан" режисера Романа Бондарчука, створений за підтримки Держкіно України, отримав приз "Дракон ховається" (Hidden Dragon). Нагороду присуджує журі з 35 глядачів - спеціально обраних представників різних професій. Це аналог призу глядацьких симпатій", -  ідеться в повідомленні.

Як зазначається, ця нагорода стала для фільму четвертою.

За словами режисера фільму, "Вулкан" мав дивовижний відгук у глядачів,  людям було цікаво більше дізнатися про сучасне життя в Україні, про її культуру.

"Багато речей резонували з їхнім досвідом, як, наприклад, село на дні водосховища: в Китаї теж будують дамби і затоплюють села. Обговорення фільму тривало до пізньої ночі, вже за межами кінотеатру. Я продовжую отримувати привітання та відгуки від китайських глядачів та діячів індустрії. Вірю, що ця нагорода відкриє шлях фільму до широкої аудиторії", - зазначив Бондарчук. 

Міжнародний кінофестиваль "Тигр підкрадається, дракон ховається" було засновано знаменитим китайським режисером Жіа Жанг Ке та кінознавцем і фестивальним директором Марком Мюллером, який перед цим очолював інші фестивалі, зокрема у Венеції, Римі, Локарно та Роттердамі. Фестиваль названо на честь відомого фільму Анга Лі, з дозволу режисера. Організатори називають свій захід "Бутік-фестиваль для людей" - невеликий за кількістю фільмів, але дуже амбітний. Над створенням фестивальної програми постійно працюють 8 програмерів з різних країн.

Читайте також: Стрічка "Вулкан" - володар гран-прі фестивалю нового кіно у Спліті

Пін'яо - це місто із 2700-річною історією, в якому спеціально для проведення фестивалю було збудовано кластер із сучасними концертними майданчиками, глядацькими залами, ресторанами, приміщеннями для конференцій, виставковими просторами.

Під час фестивалю працював пул міжнародної кінопреси, відбувалися покази чорнових монтажів фільмів з Азії для представників світової кіноіндустрії. Всесвітньо відомі режисери Лав Діаз, Лі Чан Дон, Амір Надері провели цьогоріч свої майстер-класи у Пін'яо. Мета фестивалю - влити нову кров у кіноіндустрію Китаю, а також відкрити китайський ринок для фільмів з інших країн світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-