Житомирщина зібрала художників на пленер

Житомирщина зібрала художників на пленер "Осіння палітра Полісся"

Укрінформ
На Житомирщині з 19 до 28 жовтня вперше пройде міжрегіональний пленер художників «Осіння палітра Полісся», який збере митців із п’яти областей.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

«На Житомирщину приїдуть художники з різних куточків України для того, щоб 10 днів писати картини з мальовничими краєвидами області. Пленер «Осіння палітра Полісся» триватиме з 19 по 28 жовтня на базі санаторію «Дениші». Там художники працюватимуть над своїми роботами. Також у рамках пленеру заплановані виїзди по два дні до Бердичева та Коростишева. У цих містах  митці зображатимуть архітектуру старого міста та річкові пейзажі», - йдеться у повідомленні.

За словами голови Житомирської обласної організації Національної спілки художників України Василя Кондратюка, участь у пленері візьмуть 10 художників, серед яких п'ять - із Житомирської області та п'ять майстрів з Одеси, Харкова, Вінниці, Сум.

Читайте також: Гончарі зберуться на Вінниччині для відродження барської кераміки

Виставка картин, намальованих під час пленеру, запланована на 25 жовтня у приміщенні Житомирської ОДА. За умовами пленеру, митці подарують по дві свої картини обласній адміністрації, які обере оргкомітет.

Фото: Житомирська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-