В Івано-Франківську покажуть сучасні українські фільми

В Івано-Франківську покажуть сучасні українські фільми

Укрінформ
В Івано-Франківську, у кінотеатрі «Люм’єр» стартував мистецький проект «Дні українського кіно», що триватиме тиждень. Для студентів, учнів та пенсіонерів демонстрація українських фільмів буде безкоштовною.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

«17 жовтня в Івано-Франківську розпочався мистецький проект «Дні українського кіно», який триватиме впродовж тижня в театрі кіно «Люм’єр». Фільми будуть безкоштовно продемонстровані для учнівської та студентської молоді  й соціально незахищених верств населення», - повідомляє прес-служба ОДА.

За їхньою інформацією, проект присвячується 100-річчю Української революції та всім захисникам України. Його мета - висвітлення за допомогою фільмів історичних подій, пов’язаних з боротьбою за українську незалежність.

Читайте також: Дні українського кіно у Сторожинці на Буковині стартували з "Чужої молитви"

«Дні українського кіно» в Івано-Франківську розпочались детективною драмою «Позивний Бандерас». Упродовж тижня глядачі зможуть переглянути історичну драму «Таємний щоденник Симона Петлюри» (режисер Олесь Янчук), драму «Донбас» (режисер – Сергій Лозниця), музично-комедійний бойовик  «Шляхетні волоцюги» (режисер Олександр Березань), казку «Казка про гроші» (режисер Олеся Моргунець-Ісаєнко).

Відомо, що у 2018 році для створення вітчизняного кіно з держбюджету скеровано близько мільярда гривень.

Головне фото: фільм "Позивний Бандерас".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-