За тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 143 тисячі українців

За тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 143 тисячі українців

Укрінформ
В Україні за минулий тиждень на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли понад 143 тисяч осіб, з них понад 70% - діти.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Грип набирає обертів в Україні. Протягом першого тижня дослідження за епідемічною ситуацією на грип та ГРВІ захворіли 143,052 осіб, із них 71,2% - це діти до 17 років”, - наголосив Курпіта.

Він зазначив, що лабораторне підтвердження циркуляції вірусів грипу серед населення не зафіксовано. Летальних випадків також не було, поінформував Курпіта.

За його словами, 350 тисяч доз вакцин проти грипу уже найближчими днями будуть у вільному продажі в аптеках, їх вже почали розвозити в аптечні заклади. “Протягом найближчих тижнів в аптеки доставлять усі 350 тис. доз вакцин проти грипу. Ціна вакцин від 250 грн за Джісі Флю (Південна Корея) до 350 грн за Ваксігрип Тетра (Франція). Джісі Флю містить у складі три штами віруси грипу, Ваксігрип - 4 штами”, - наголосив Курпіта.

За його словами, усі вакцини пройшли перевірку, їх якість контролюється Держлікслужбою.

Читайте також: Вакцини проти грипу уже почали розвозити в аптеки – МОЗ

Курпіта також закликав роботодавців вакцинувати своїх співробітників.

“До груп ризику входять вагітні, діти, медики, учителі, усі, хто працюють у місцях масового скупчення людей”, - сказав Курпіта.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, у новому епідсезоні в Україні циркулюватимуть віруси A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09, A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2) та B/Colorado/06/2017. В Україні у сезоні 2018-2019 епідемія грипу буде значно агресивнішою за тогорічну, прогнозують медики.

Фото: krasdor.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-