Дедалі більше українців забувають про радянське

Дедалі більше українців забувають про радянське "23 лютого"

Опитування
Укрінформ
Понад 60% українців підтримують ідею встановлення державного свята Дня захисника України 14 жовтня, не підтримують таку ідею - 25% опитаних українців.

Про це йдеться в результатах опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного до Дня захисника України.

"62% опитаних підтримують ідею встановлення державного свята Дня захисника України 14 жовтня (25% - не підтримують). При цьому половина (51%) висловлюються проти скасування святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого (у 2017 році таких було дещо більше - 56%)", - йдеться у результатах дослідження.

Водночас соціологи зазначили, що, якщо прихильників запровадження свята 14 жовтня більше на Заході, то противників скасування радянського свята більше на Півдні та Сході.

"Симпатиків ідеї встановлення Дня захисника України на Покрову більше серед більш заможних, осіб з вищим рівнем освіти та жителів сіл. Цікавим є те, що не спостерігається відмінностей між статями у підтримці або не підтримці обох ініціатив", - зауважили у "Рейтингу".

Окрім того, серед прихильників ідеї встановлення 14 жовтня як Дня захисника України, 42% не підтримують скасування святкування радянського свята 23 лютого.

Читайте також: Парубій підписав закон про вітання "Слава Україні" в армії та поліції

Опитування проводилось серед населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів, методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Опитування проводилось в період з 27 вересня по 4 жовтня 2018 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-