Житомиряни встановили всеукраїнський рекорд зі скандинавської ходьби

Житомиряни встановили всеукраїнський рекорд зі скандинавської ходьби

Фото
Укрінформ
Свято скандинавської ходьби, що пройшло 6 жовтня у Житомирі, зафіксоване у «Книзі рекордів України» як перші змагання з цього виду спорту в обласному центрі за участі дітей.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Захід проводився з метою популяризації та розвитку скандинавської ходьби в м. Житомирі та області, залучення людей різного віку до занять скандинавською ходьбою, а також для пропаганди здорового способу життя. Подію було зафіксовано в реєстрі «Книги рекордів України» як перші змагання зі скандинавської ходьби в обласному центрі нашої країни за участі дітей», - йдеться у повідомленні.

Змагання «Житомирська осінь Nordic Walking 2018» / Фото: zt-rada.gov.ua

За словами керівника ГО «Українська федерація скандинавської ходьби» у м. Житомирі Ірини Снігуровської, в Житомирі та області впроваджується проект «Оздоровчий рух – енергія здоров'я, енергія життя». У школах міста проводилися практичні тренінги з оволодіння навичками техніки скандинавської ходьби, які триватимуть і надалі.

Читайте також: У майбутньому музеї родини Корольова хочуть продавати ніжинські огірки

Зазначено, що у Житомирі змагалися учасники з 11 міст України, а також із Чехії та Польщі. Трьохкілометрову трасу подолала київська команда, до якої увійшли спортсмени з вадами зору. Загалом в змаганнях взяли участь 102 учасники віком від 6-ти до 92-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-