Фільм

Фільм "Позивний "Бандерас" виходить у прокат

Відео
Укрінформ
Воєнний детектив Зази Буадзе "Позивний "Бандерас" виходить 11 жовтня у широкий український кінопрокат.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"Фільм розповідає про групу українських контррозвідників, які намагаються запобігти диверсії у зоні АТО. Картину знято компанією "Три-я-да Продакшн" за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Дистрибуцією стрічки займається компанія Ukrainian Film Distribution", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначається, режисер-постановник Заза Буадзе відомий за постановкою фільму "Червоний" 2017 року. За основу сценарію, написаного Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим, взято щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" та розповіді воїнів АТО.  Перед початком зйомок режисер зробив інтерв'ю з більш як сотнею бійців, що воювали  на сході України у різних місцях та підрозділах.

Для вишколу та достовірної роботи всі головні герої картини були на 7 днів направлені на базу підготовки спецвійськ біля Кропивницького. Там актори разом із солдатами жили в казармі, пристрілювалися та набували всіх початкових навичок, необхідних для бійця. Завдяки цьому до початку зйомок їх уже не можна було відрізнити від справжніх спецпризначенців.

Знімальний період фільму розпочався у травні 2017 року і проходив на Херсонщині та Одещині, а закінчився у Києві 29 червня того ж року.

Читайте також: Кіножовтень: Наймані вбивці, расисти-краєзнавці й Донбас тривоги нашої

Фільм розповідає про те, як восени 2014 року в зоні АТО група контррозвідників на чолі з досвідченим капітаном Антоном Саєнком (позивний "Бандерас") намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника "Ходока". Завдання ускладнюється тим, що події відбуваються біля рідного села "Бандераса", яке він давно залишив. Місцеві жителі ставляться до нього як до зрадника, а до українських військових - як до ворожої сили. Коли завдання майже виконане, диверсант тікає разом із заручниками. Відлік часу пішов на хвилини, а під загрозою відтепер не тільки односельчани, але й кохана жінка "Бандераса".

Проект картини став одним з переможців дев'ятого конкурсного відбору Держкіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-