В Україні на рак молочної залози хворіють на 45% частіше, ніж в інших країнах світу -  експерт

В Україні на рак молочної залози хворіють на 45% частіше, ніж в інших країнах світу - експерт

Укрінформ
В Україні показники захворюваності на рак молочної залози на 45% вищі, порівняно з іншими країнами світу. 

Про це заявила на прес-конференції представник Центру громадського здоров'я МОЗ України Ольга Донцова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні пізно виявляють рак молочної залози. Рак молочної залози лідирує серед онкологічних патологій. У 2016 році внаслідок раку молочної залози в Україні померла 5851 жінка. Водночас на сьогодні ця хвороба є абсолютно виліковною, якщо її виявляють на ранніх стадіях. 48% випадків раку молочної залози виявляють на профілактичному огляді", - сказала Донцова.

Читайте також: Нобель з медицини - це крок вперед в імунотерапії раку. Недешевий поки що…

Вона підкреслила, що дуже важливо вчасно проходити скринінг та виявляти захворювання на першій стадії, коли хворобу можна вилікувати.

"Група ризику щодо раку молочної залози - жінки після 40 років. Кожна жінка 40+ має робити мамографію. Загалом в Україні показники захворюваності на рак молочної залози на 45% вищі, а показники смертності - на 56%, порівняно зі світовими показниками. Така ситуація зумовлена надпізнім зверненням українських жінок до спеціалістів та нехтуванням скринінгом щодо раку, недбалого ставлення до процесу лікування. В Україні найвищі показники захворюваності та смертності через рак молочної залози спостерігаються у Дніпропетровській, Харківській областях та Києві. Однак це свідчить також і про ефективне виявлення цієї хвороби", - наголосила Донцова.

Фото The Challenger

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-