ВООЗ констатує - людство “старіє”

ВООЗ констатує - людство “старіє”

Укрінформ
Експерти ВООЗ констатують, що людство старіє - значно зростає кількість людей похилого віку і скорочується частка дітей і молоді.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Глобальна чисельність людей віком 60 років і за 60 більше ніж подвоїться - з 542 мільйонів осіб у 1995 році до приблизно до 1,2 мільярда людей у 2025 році. Згідно з даними ВООЗ, низька народжуваність і зниження смертності кардинально змінили демографічну картину. Зараз світ «старіє»: значно зростає кількість людей похилого віку і скорочується частка дітей і молоді. Передбачається, що чисельність населення світу віком 65 років і старше в період 2015-2050 років збільшиться у два з половиною рази - з 608 млн до 1,6 млрд людей", - наголошують експерти.

За даними ВООЗ, в 1980 році частка жителів планети, яким за 60 років, становила менше ніж шість відсотків від загальної чисельності населення світу, а до 2050 року перевищить 16 відсотків.

"В Європі вже у 2015 році люди віком 65 років і за 60 становили 18 відсотків громадян. Дещо молодші жителі країн Північної Америки: там цей показник рік тому дорівнював 15 відсоткам", - інформують в міжнародній організації.

Читайте також: Сьогодні відзначають Міжнародний день людей похилого віку

Спецдоповідач ООН з прав літніх людей Роза Корнфелд-Матте акцентувала, що старше покоління - це повноправні члени суспільства і повинні брати активну участь у розробці та реалізації тих заходів, які безпосередньо впливають на їх добробут, ділитися своїми знаннями та навичками з молоддю і мати можливість повною мірою користуватися своїми правами.

«Молодь і ті, хто сьогодні перебуває при владі, мають пам'ятати про те, що вони теж постаріють, сьогодні в їх силах створити такі умови життя для літніх людей, які вони бажають для себе в майбутньому», - наголосила Корнфелд-Матте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-