Фестиваль

Фестиваль "Нове німецьке кіно" презентує в Україні сім фільмів

Укрінформ
Щорічний фестиваль "Нове німецьке кіно" стартує 18 жовтня в Україні. У програмі кіноогляду - сім фільмів, в тому числі два фільми спільного україно-німецького виробництва.

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік", яка спільно з Goethe Institut в Україні є організатором фестивалю. 

"Фестиваль відкриває мелодрама "Транзит" від лідера Берлінської школи Крістіана Петцольда. У центрі сюжету пара, яка знайомиться в Марселі напередодні окупації Франції німецькими військами. Головні ролі у фільмі виконали молоді зірки Паула Бір і Франц Роговський. Світова прем'єра стрічки відбулася в офіційній конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю, де "Транзит" претендував на "Золотого ведмедя", - ідеться в повідомленні.

У програму увійшли дві біографічні стрічки. Чорно-білий байопік "Три дні з Ромі Шнайдер" побудований навколо останнього інтерв'ю знаменитої актриси. Біографічна драма "Молодий Карл Маркс" - про шлях Карла Маркса від голодного життя у Парижі до звання одного з найвпливовіших світових філософів. У головних ролях – Аугуст Діль та Вікі Кріпс.

Чорно-біла історична драма "Капітан" Роберта Швентке була відзначена за операторську роботу на міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні. У центрі сюжету – змучений і голодний 19-річний рядовий, який в останні дні Другої світової війни викрадає капітанський мундир та вдає офіцера вермахту. Комедія "Кастинг" порадує кіноманів відтворенням кастингу класичного фільму Райнера Вейнера Фассбіндера "Гіркі сльози Петри фон Кант".

Читайте також: У Брюсселі пройшла прем’єра фільму естонського журналіста про агресію РФ

Спеціальною подією "Нового німецького кіно" стане показ "Донбасу" Сергія Лозниці, відзначеного премією за найкращу режисуру секції "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. 19 жовтня режисер особисто представить свій фільм у кінотеатрі "Київ". "Донбас" – сатирична драма про події на сході України. Фільм створювався в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка увійшла у лонг-лист премії Європейської кіноакадемії і представляє Україну як національний кандидат на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою.

Спільно з Німеччиною створювалась і українська трагікомедія "Вулкан" про перекладача ОБСЄ, який вирушає на кордон із Кримом у складі моніторингової місії. Світова прем'єра нового фільму Романа Бондарчука відбулася у рамках конкурсної програми East of the West у Карлових Варах. "Вулкан" також став володарем Гран-прі міжнародного кінофестивалю "Золотий абрикос" (Єреван, Вірменія).

На гостей фестивалю чекають VR-покази: у кінотеатрі "Київ" буде облаштована зона, де за допомогою технологій віртуальної реальності можна буде зануритись в оповідання Франца Кафки "Перевтілення".

"Нове німецьке кіно" – один з найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематограф своєї країни. У 2018 році році він пройде в 24-й раз. Фестиваль проходить у Києві (18-24 жовтня), Маріуполі (1-6 листопада), Чернівцях (15-19 листопада), Львові (22-26 листопада), Дніпрі, Одесі та Харкові (дати уточнюються) за підтримки офіційного партнера ProCredit Bank. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-