Позбавлена корони Дідусенко прокоментувала скандал на

Позбавлена корони Дідусенко прокоментувала скандал на "Міс Україна-2018"

Укрінформ
Киянка Вероніка Дідусенко, яка втратила титул "Міс Україна-2018" через порушення вимог конкурсу, вибачилася перед організаторами конкурсу і його учасницями.

Вона також боротиметься з дискримінаційними вимогами конкурсу, сказала Дідусенко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Передусім я хочу вибачитися перед членами журі, членами оргкомітету, перед усіма учасницями - ми з ними дуже зблизилися і стали буквально однією сім'єю. Мені дуже шкода. Я хочу вибачитися за те, що була не до кінця відвертою, що не дала можливості пізнати себе до кінця і не розповіла про те, що є найголовнішим у моєму житті, що є сенсом мого життя і частиною мене - це мій маленький син Сандрік, якого дуже люблю", - підкреслила Вероніка.

Вона розповіла, що коли почала заповнювати анкету на сайті "Міс Україна", її просто шокувала вимога, щоб у претендентки на титул "Міс Україна" не було дітей. Цю вимогу вона сприйняла як надзвичайно принизливу і таку, що суперечить здоровому глузду, "коли надворі 2018 рік".

"Саме для таких випадків є слово "дискримінація". Ця вимога на сайті здалася мені несправедливою, неправильною і дуже принизливою", - зазначила вона.

Водночас дівчина сказала, що коли зайшла на офіційний сайт Miss World, виявилося, що такої вимоги просто немає. Це приховане правило, з ним учасниць знайомлять тільки тоді, коли підписується договір із національними комітетами. Ця вимога була сформульована ще у 1951 році, і з того моменту вона жодного разу не змінювалася, незважаючи на те, що світ дуже змінився. Ніде у світі, за її словами, не залишилося жодної норми, ні у спорті, ні в політиці, що жінка може бути дискримінована за ознакою "материнство".

Вона переконана, що наявність дитини не може бути перешкодою на шляху її мрій.

Читайте також: Дискваліфікована “Міс Україна” заявляє, що відстоюватиме титул

"Я хочу розпочати боротьбу з цим дискримінаційним правилом не для того, щоб повернути свою корону. Я хочу, щоб кожна жінка ніколи в житті не пережила того, що пережила я, - такого приниження. Я волію, щоб мене бачили жінкою-професіоналом, я важко працюю, щоб досягти успіху, і хочу, щоб мене бачили матір'ю. Я хочу, щоб моя дитина була щасливою і росла в суспільстві справедливому, де шанують норми, права і свободи. Я оголошую початок кампанії зі скасування цієї дискримінаційної норми. Я буду звертатися до лідерів думок по всьому світу і правозахисних організацій", - зазначила Дідусенко.

Вона також додала, що в жодному разі не хоче конфлікту з організаторами конкурсу "Міс Україна-2018", навпаки, хоче діалогу з Національним комітетом і його підтримки в боротьбі за зняття дискримінаційних вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-