Ювілейний  «Галицький шлягер» - сьогодні у Києві

Ювілейний «Галицький шлягер» - сьогодні у Києві

Укрінформ
Пісенний фестиваль «Галицький шлягер», якому виповнюється 5 років, пройде сьогодні у Києві,  у концертному залі Національного авіаційного університету.

Про це кореспонденту “Укрінформу” повідомив незмінний ведучий фестивалю, народний  артист України Анатолій Матвійчук.

Музичний проект, який народився 5 років тому в Івано-Франківську, двічі на рік збирає на свої концерти молодих і визнаних виконавців, поетів і композиторів з усієї України й української діаспори. Гасло проекту –  «Пісня в боротьбі за Незалежність», розповів Матвійчук.

Із понад 300 пісень, які пролунали на фестивалі, третина були прем’єрами. Звання лауреатів фестивалю, пам'ятні нагороди та дипломи отримали близько сотні українських співаків, композиторів і поетів. Кращу пісню кожного концерту визначають глядачі шляхом голосування флаєрами. А згодом до цих результатів долучається оцінка телеглядачів. 

«Засновником "Галицького шлягера" і його душею є народний артист України співак і композитор Ярослав Борута. Почесним головою оргкомітету фестивалю обрано відомого поета-пісняра, народного артиста України Вадима Крищенка», - зауважив ведучий фестивалю.

За словами Матвійчука, естафету поколінь молодим виконавцям передають такі відомі особистості, як народні артисти України Іван Попович і Павло Дворський, Степан Гига і Микола Свидюк, Лілія Сандулеса і Оксана Пекун, Алла Попова та Анатолій Матвійчук, гурт «Кобза» та  квартет «Гетьман».

Читайте також: Міжнародний фестиваль "Київ Музик Фест-2018" відкриється у столиці 29 вересня

«За роки існування «Галицького шлягера»  концерти фестивалю проходили в Івано-Франківську, Тернополі та Львові. І ось уперше, 27 вересня о 19.00 його приймає Київ, а саме – концертний зал Національного авіаційного університету.  На глядачів очікують виступи Василя Солов’я, Олі Ошитко, Ванди Дріневської,  Оксани Крукевич, гуртів «Козацькі забави», «Червоні маки» та інших  молодих і відомих виконавців», -  зазначив Матвійчук.

Він уточнив,  що фінальний концерт 2018 року відбудеться також у столиці України наприкінці року, в Національному Центрі культури та мистецтв «Жовтневий».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-