Франківський театр везе в Маріуполь

Франківський театр везе в Маріуполь "Солодку Дарусю"

Укрінформ
Івано-Франківський театр імені Івана Франка у цьому сезоні здійснить ювілейний тур вистави "Солодка Даруся", якій виповнюється 10 років. Першим містом стане Маріуполь.

Про це на прес-конференції повідомив директор театру народний артист України Ростислав Держипільський.

«З ініціативи нашого театру та Марії Матіос (письменниця, автор повісті «Солодка Даруся» – ред.) ми плануємо здійснити ювілейний тур вистави «Солодка Даруся». Попередньо, почнемо його з Маріуполя. Також цією виставою ми розпочнемо ювілейний сезон театру. Це символічно, бо 10 років тому відбулася прем’єра «Солодкої Дарусі», яка стала нашою візитівкою», - розповів Держипільський.

За його словами, театральний сезон Франківський драмтеатр розпочне 2 жовтня.

«Наш театр не для зовнішнього лоску. Головне те, що є у його змісті. Тому навіть не в неділю, а у вівторок розпочнемо 80-ий театральний сезон. Ми багато років мріяли і для цього працювали, щоб з вівторка до неділі двері нашого театру були відкриті для глядачів», - зауважив Держипільський.

Читайте також: Театральний фестиваль "СвітОгляд" зібрав 12 колективів

«Солодка Даруся», або «Драма на три життя» — роман української письменниці Марії Матіос, який був написаний в період з лютого 2002 р. по травень 2003 р. та вийшов друком у 2004 р.

В Івано-Франківському облмуздрамтеатрі постановку «Солодкої Дарусі» здійснив режисер Ростислав Держипільський. За 10 років театр об’їздив з нею українські міста, країни Європи, США та Канаду. Загалом виставу зіграли понад 220 разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-