В Україні показники смертності через хвороби серця є одними з найвищих у світі

В Україні показники смертності через хвороби серця є одними з найвищих у світі

Укрінформ
Показники смертності внаслідок серцево-судинних захворювань в Україні - одні з найвищих у світі.

Про це зазначив на прес-конференції президент Асоціації кардіологів України Володимир Коваленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нашій країні серед причин смертності у 70% є серцево-судинні хвороби. Це - інфаркти, інсульти, порушення ритму серця, серцева недостатність. Але найчастіше помирають внаслідок ішемічної хвороби серця. Саме вона складає той плацдарм, на якому розвиваються ці важкі серцево-судинні події, зокрема й раптова серцева смерть (коли людина помирає раптово і їй не встигають надати медичної допомоги). У різних країнах, незважаючи на розвиток цивілізації суспільства, ця причина спостерігається у 50% випадках. Тому це дуже актуальна проблема, що потребує державної уваги, нових технологій задля того, щоб кількість таких фатальних випадків у країні зменшувалася”, - зауважив Коваленко.

Читайте також: Супрун розповіла, що робити, аби мозок був здоровим

За словами директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва Анатолія Вершигори, випадки раптової серцевої смерті часто трапляються на вулиці, у громадських місцях. “Найчастіше помирають молоді люди працездатного віку, чоловіки. На фоні нездорового способу життя - чоловіки більше курять, п'ють, ведуть малорухливий спосіб життя, рідше звертаються до лікарів. Це значна лікарська проблема, бо зазвичай гинуть люди, які почувалися здоровими”, - сказав Вершигора.

Під час заходу також наводилися дані зарубіжної статистики, зокрема у США щороку фіксують близько 450 тисяч випадків раптових смертей, з них у 85% випадків люди гинуть на догоспітальному етапі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-