У Вінниці назвали переможців конкурсу молодих джазових виконавців

У Вінниці назвали переможців конкурсу молодих джазових виконавців

Укрінформ
У Вінниці в четвер назвали VII Всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців, який відбувся у межах фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила арт-продюсер фестивалю Ірина Френкель.

«Наші минулорічні переможці сьогодні успішно презентують Україну на всесвітньо відомих джазових фестивалях та форумах. Сподіваємося, й цьогорічна чудова шістка  - кращі у двох вікових категоріях у номінаціях «вокал» та «інструментальна музика», а також володар гран-прі - яскраво про себе заявлять на джазовій сцені, позаяк фіналісти продемонстрували дуже високий рівень виконавської майстерності», - сказала Френкель.

За її словами, найкращими серед вокалістів визнано наймолодшу з фіналістів дев’ятирічну киянку Ларису-Богдану Поповченко та двох представниць середньої категорії, які розділили першість  - 21-річну вінничанку Адріану Шевчук та 17-річну сумчанку Катерину Сороку. Першість серед «інструменталістів» вибороли у молодшій категорії 13-річний піаніст з Києва Акім Груй, у середній - сумський колектив колектив All Blues. Переможці отримали премії у розмірі 8 тис. грн.

Гран-прі VII Всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців завоював колектив із Сум Smoth Jazz. Він отримав премію у розмірі 10 тис. грн.

Всі фіналісти конкурсу отримали запрошення на концерт голови журі, зірки світового джазу, культового чеського барабанщика Павела Файта.

Читайте також: На Сумщині готуються до фестивалю кролевецьких рушників

Загалом у конкурсі змагалися 14 фіналістів, які прибули з Вінниці, Києва. Сум, Херсона та Нової Каховки. Виконавці змагалися у двох вікових категоріях - молодшій (діти до 15 років) і середній (16-21 рік). Заявки на участь в конкурсі подавали 42 молоді музиканти, наймолодшому з яких 8 років, найстаршому - 21.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-