Школам пропонують проект популяризації здорового образу життя

Школам пропонують проект популяризації здорового образу життя

Укрінформ
Триває реєстрація в програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», метою якої є популяризація здорового образу життя та  раціонального харчування.

Найактивніші учасники проекту отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій, повідомляється на сайті проекту Healthy Schools.

"З 17 вересня по 8 жовтня шкільні навчальні заклади по всій країні мають можливість зареєструватися у програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».  Мета програми - популяризація здорового способу життя, раціонального харчування серед учнів та концепції «здорового дизайну» рекреацій та приміщень, де перебувають і харчуються діти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом 2018/2019 року навчального року плануються різноманітні активності, присвячені спорту, харчуванню та дизайну: зустрічі з відомими спортсменами, дизайнерами, архітекторами та експертами проекту. В планах організаторів залучати якомога більше людей до програми, не лише вчителів та школярів, а й зірок, волонтерів, амбасадорів і зробити все, щоб рух за здоровий спосіб життя серед учнів набув національних масштабів.

Для участі у проекті потрібно заповнити заявку на сайті www.healthy-schools.org.ua; розробити план «здорових» активностей на навчальний рік; кожні два тижні подавати звіти. А також брати участь у інших активностях проекту, під час яких можна виграти призи. Школи, які дійдуть до фіналу у квітні, буде запрошено до Києва для звітної презентації.

За результатами реалізації міні-проектів найактивнішим закладам освіти буде виділено гранти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій на загальну суму 10 000 доларів.

Анкети шкіл на участь збираються до 8 жовтня. Старт програми заплановано на 15 жовтня 2018 року.

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» - унікальна трирічна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelez International Foundation. Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров'я. Для цього протягом наступних трьох років буде залучено більше ніж 17 500 дітей у понад 500 школах по всій Україні.

Читайте також: Вчіть дітей не торкатися обличчя — МОЗ

В рамках програми розробляються рекомендації для закладів освіти щодо реалізації активностей та створюється спільнота відповідальних закладів, що сприяють здоров'ю учнів. П'ять найактивніших шкіл у фіналі програми отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics).

Пілотний проект програми, який відбувався протягом квітня-червня 2018 року, охопив 73 заклади загальної середньої освіти Києва, Київської та Сумської областей. Навчальні заклади реалізували міні-проекти на тему здорового способу життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-