В Альпах збирають уламки літака, який 72 роки був

В Альпах збирають уламки літака, який 72 роки був "похований" під снігом

Фото
Укрінформ
У швейцарських Альпах почали збирати уламки американського літака C-53 Skytrooper Dakota, який здійснив аварійну посадку на льодовику в 1946 році.

Увесь цей час він був похований під снігом, який почав танути. Про це повідомляє DW.

Літак 19 листопада 1946 року летів з Австрії до Італії, коли через негоду збився з курсу, але зміг здійснити аварійну посадку на льодовику Ґаулі на висоті 3,5 кілометра.

Всі 12 людей, які були на борту, вижили та були врятовані за кілька днів швейцарськими військовими. Спершу вони забезпечували уцілілих допомогою з повітря, а згодом наважилися сісти на льодовику. Рятувальна операція стала широковідомою у всьому світі. 

Після порятунку людей літак замело снігом і упродовж десятиліть він був "похований" у льодовику. Лише у 2012 році сніг почав танути та були виявлені перші уламки літака. Цього літа температура в Альпах підвищилася і на поверхні з'явилося ще більше уламків.

Тепер представники військово-повітряних сил країни планують перенести із гори в долину близько двох тонн уламків літака та речей з нього, серед яких - двигун з пропелером, фрагменти крила та навіть шерстяні ковдри. Кабіна пілота ще не знайдена, повідомив речник ВПС. Уламки літака планують згодом виставити для огляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-