Мінкультури планує запросити кінофестиваль UNICA в Україну

Мінкультури планує запросити кінофестиваль UNICA в Україну

Укрінформ
В Міністерстві культури України 20 вересня 2018 року планується підписання меморандуму про проведення в Україні Міжнародного кінофестивалю UNICA.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у понеділок голова правління Громадської організації "Фестиваль Кінокімерія", директор комунального підприємства "Кіновідеопрокат" Херсонської обласної ради Євген Максимов.

"Дейв (президент Міжнародного союзу непрофесійного і незалежного кіно (UNIСA) при UNESCO Дейв Ваттерсон - ред.) приїхав на Херсонщину на XIІІ Міжнародний фестиваль аматорського кіно "Кінокімерія"... Ми ведемо переговори, щоб запросити UNICA до нас, в Україну, щоб вони поставили нас у графік на 2022 рік на проведення фестивалю в Україні. Ми зараз обговорили все у Херсоні, а 20 вересня нас з Дейвом чекає перший заступник міністра культури України на зустріч, де має бути підписаний, орієнтовно, меморандум про спільне проведення цього заходу (фестивалю UNICA в Україні - ред.)", - розповів Максимов.

Він нагадав, що Міжнародний кінофестиваль UNICA є дуже престижним заходом. "Це вся Європа приїде. 35 країн - офіційні члени UNICA. В тому числі, і наш кінофестиваль "Кінокімерія" представляє там Україну", наголосив Максимов.

За його словами, президент UNICA Дейв Ваттерсон відправиться літаком до Києва на зустріч в Міністерстві культури України після завершення на Херсонщині XIІІ Міжнародного фестивалю аматорського кіно "Кінокімерія", в якому він бере участь як член журі.

Читайте також: Гран-прі XI фестивалю "Кінокімерія" присуджено українському фільму

Як зазначив Максимов, раніше ніж у 2022 році провести фестиваль UNICA в Україні не вдасться, тому що у 2019 році проводитиме Голландія, 2020 - Велика Британія, 2021 - Польща.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у місті-курорті Скадовськ 17 вересня ввечері стартує XIІІ Міжнародний фестиваль аматорського кіно "Кінокімерія". У його роботі бере участь президент Міжнародного союзу непрофесійного і незалежного кіно (UNICA) при ЮНЕСКО Дейв Ваттерсон з Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-