У Вінницькому муздрамтеатрі репетирують прем’єру - рок-оперу

У Вінницькому муздрамтеатрі репетирують прем’єру - рок-оперу "Біла ворона"

Фото
Укрінформ
У Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені Садовського репетирують рок-оперу "Біла ворона", - прем’єру, якою відкриється новий театральний сезон.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив режисер-постановник вистави Тарас Мазур.

"Цю рок-оперу створив Юрій Рибчинський, а музику до неї написав Геннадій Татарченко. Рок-оперу у Вінницькому облмуздрамтеатрі ставлять уперше. Відтак, ця постановка є викликом для режисера та акторів, а також для художників, позаяк для вистави доведеться будувати "сцену на сцені" зі складними декораціями. До прем’єри залишилося два дні, отож, відточуємо останні деталі. Я хотів її поставити ще два роки тому, коли підтекст був "заточений" під суспільно-політичну ситуацію в країні, - спочатку Майдан породив героїв і загальний ентузіазм, а потім почався певний спад", - сказав Мазур.

За його словами, у вівторок відбудеться генеральна репетиція нової постановки, а прем’єрний показ рок-опери призначено на 19 вересня.

Читайте також: У Чернігівському облмуздрамтеатрі вперше за 60 років капітально ремонтують сцену

За режисерським задумом, вінницька постановка "Білої ворони" є художньо-асоціативною, позаяк історія її головної героїні Жанни д’Арк, яка була піднесена суспільством і ним же знищена, нагадує події Майдану та як вони розвивалися після Революції гідності, - коли міфи розвінчали, а герої стали антигероями.

Фото: Олександр Лапін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-