Супрун підтримує законопроект, що прибере цигарки з вітрин

Супрун підтримує законопроект, що прибере цигарки з вітрин

Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун висловила підтримку законопроекту щодо заборони видимої реклами сигарет у місцях продажу.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Підтримую законопроект № 4030а, який забороняє видиму рекламу сигарет у місцях продажу. Та заохочую народних депутатів підтримати його також. Куріння - зло у будь-якому вигляді. Найгірше, що у 21 сторіччі, коли маємо стільки прикладів, які доводять шкоду сигарет, навіть молоде покоління продовжує переймати цю смертельну звичку. Великою мірою така поширеність куріння залежить від привабливої реклами сигарет, яку постійно бачать діти. Візуальна доступність сигарет на 64% збільшує ризик того, що діти почнуть курити”, - наголосила Супрун.

За її словами, дослідження Київської школи економіки виявило, що у 70% кіосків неповнолітні намагаються купити сигарети.

Читайте також: Супрун розповіла, що таке "суперфуди" і з чим його "їдять"

Викладка тютюнових продуктів, їх привабливе оформлення та розміщення на вітринах чи стелажах у точках продажу має сильний вплив на рішення купити сигарети, зокрема з-поміж молоді. На її думку, законопроект № 4030 має знизити популярність куріння в Україні.

“Буде заборонено рекламну викладку тютюнових виробів у вітринах, а отже, сигарети зникнуть з поля зору у магазинах. Також органи місцевого самоврядування матимуть змогу додатково визначати громадські місця, вільні від куріння. Наприклад, місцеві парки, пляжі, пішохідні вулиці. Куріння буде повністю заборонене в гуртожитках, готелях, на вокзалах та офісах. Держпродспоживслужба зможе контролювати виконання антитютюнового законодавства і штрафувати за порушення, зокрема, штрафувати за куріння кальянів у ресторанах”, - резюмувала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-