День батька, Soloma Fest та гігантські равлики: фестивально-рекордні вихідні

День батька, Soloma Fest та гігантські равлики: фестивально-рекордні вихідні

Афіша
Укрінформ
Цими вихідними кияни фестивалять у парку "Муромець" та на Солом’янці, б’ють рекорди планки, інтелектуальних ігор і спортивних студентських заходів, а також дивуються гігантським равликам.

Muromets Fest 2018

Що цікавого: Долучайтеся до свята сили, духу, поєднання традицій і сучасності – Muromets Fest! Станьте частиною унікального дійства, будьте свідком Національних рекордів України. Мужні гості фестивалю – сучасні богатирі з Асоціації Стронгменів України.

На згадку про унікальне дійство ви матимете можливість зробити татуювання хною за мотивами сакральної української символіки і безліч фотокарток на тлі казкових і історичних інсталяцій!

Коли: 15 вересня об 11:00

Де: Територія «X-Park» у парку «Муромець»

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Soloma Fest

Що цікавого: Вперше в Києві – подія, що гучно закриває фестивальний сезон в Україні – SOLOMA FEST! На ньому виступатиме гурт MOZGi з новою програмою, репер Ярмак, легендарний Giga, діджеї Tapolsky та Sender, артисти нової хвилі – Roll Models та D.Marsh.

Коли: 15 вересня о 14:00

Де: Стадіон НАУ

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Освітній фестиваль «Маркет мов»

Що цікавого: У межах фестивалю пройдуть лекції, майстер-класи, презентації лінгвістичних шкіл, ярмарок вакансій, кінопокази просто неба, концерт та інші активності. Посольства представлять креативні локації з вивчення мов. Відбудеться презентація сферичного кінотеатру «Україна 360».

Під час «Маркету мов» заплановано проведення наймасовішого уроку з англійської мови.

Коли: 15 вересня

Де: Хрещатик (від Майдану Незалежності до вул. Прорізна)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів

Що цікавого: Виробники з усієї України запропонують сертифіковані органічні овочі, фрукти, ягоди, молоко, молочні та м’ясні вироби, крупи, борошно, олії, мед, соки, напої, сиропи, повидло, хлібобулочні вироби тощо.

На гостей чекають дегустації, конкурси, можливість насолодитися чудовою музикою від відомих українських митців та творчих колективів.

Професійні кухарі порадують приготованими виключно з органічних інгредієнтів юшками, смаженими кабанчиками, ковбасками та іншими наїдками.

Коли: 15 вересня

Де: Контрактова площа

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Parkovka

Що цікавого: Parkovka – це шерінг-маркет, на який приїжджають своїми машинами і продають звідти все, що заважає вільно дихати вдома. Оскільки це шерінг-маркет, то гроші – не єдиний шлях отримати бажане. Речі можна дарувати, обмінювати та пропонувати замість них різноманітні послуги.

Тема вересневого маркету – космос.

Коли: 15 вересня об 11:00

Де: ТРЦ «Атмосфера» (Столичне шосе, 103)

Скільки: 300 грн

Більше інформації: Facebook

Garage Sale

Що цікавого: Garage Sale Parkove – це дитяча барахолка, що дарує чудовий шанс позбутися непотрібних речей, набридлих і забутих іграшок, прочитаних книжок, настольних ігор та багато чого іншого! А ще заробити на цьому невеликі, але приємні суми, а також весело провести час.

Коли: 16 вересня о 17:00

Де: Паркове містечко (вул. Вишгородська, 45)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

KyivSteamCon

Що цікавого: Шостий київський фестиваль стімпанку знову збирає прихильників жанру!

Якщо ви хочете трохи більше дізнатись про стиль, який пройшов шлях від літературного жанру та «сина» кіберпанку до вигаданого світу, де панують парові машини та дирижаблі, повітряні пірати танцюють з дамами вікторіанської доби, а від численних годинників майорить у очах – то вам на цей фестиваль. Якщо ви вже знаєте про нього –тим паче.

На вас чекає неймовірна програма з виступами артистів, майстер-класами, цікавими лекторіями та дискусіями, квестом, ярмарком прикрас та аксесуарів, кінопоказами, танцями, фотозоною та фудкортами. І все це – у стімпанк-стилістиці!

Коли: 15 вересня об 11:00

Де: Державний політехнічний музей (проспект Перемоги, 37/6)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

The GAME

Що цікавого: На інтелектуальній грі The GAME у форматі «Що? Де? Коли?» відбудеться встановлення світового рекорду в категорії «Наймасовіша інтелектуальна гра».

Коли: 15 вересня о 12:00

Де: НСК «Олімпійський»

Скільки: 250 грн

Більше інформації: Facebook

Ніч кіно з Віллом Смітом

Що цікавого: Суботньої ночі показуватимуть наступні фільми – «Метод Хітча», «У гонитві за щастям», «Я – легенда».

Коли: 15 вересня о 23:00

Де: Арт-простір «Циферблат» (вул. Володимирська, 49-А)

Скільки: 130 грн, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Маркет "Свій фешн"

Що цікавого: Маркет для тих, хто стежить за модою та мріє знайти свою унікальну річ – якісну, стильну та незалежну від трендів.

Тут доведуть: щоб виглядати стильно, не обов’язково купувати речі з подіумів або звертатися до гучних імен та захмарних брендів. Адже в Україні є багато виробників, які роблять крутий одяг з характером. Такі речі впізнавані і мають своє «обличчя». До того ж вони ексклюзивні, бо відшиваються невеликими колекціями.

Коли: 15-16 вересня

Де: вул. Десятинна, 12

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Kartuli Fest 2018

Що цікавого: На Співочому Полі відбудеться Свято грузинського вина та кухні.

На гостей чекає насичена концертна програма. Колорит Грузії розкриють номери яскравих артистів. На сцені упродовж двох днів будуть співи та танці запальних грузинів. Спеціальні гості фестивалю – Geo Folk Tour.

Коли: 15-16 вересня

Де: Співоче Поле

Скільки: 100 грн

Більше інформації: Facebook

don't Take Fake 2018

Що цікавого: Найбільше в Україні бренд-шоу і фестиваль вуличної культури don't Take Fake. Восьмий рік поспіль команда створює майданчик, де можна подружитися з брендами і за кількістю зон і активностей не помітити, як промайнули два дні.

Понад 50 світових і українських брендів готують інтерактивні стенди, активності і унікальні пропозиції спеціально для відвідувачів.

Коли: 15-16 вересня

Де: Комплекс «Торонто-Київ» ( вул. Велика Васильківська, 100)

Скільки: від 150 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль швидкості RTR 2018

Що цікавого: Вперше в Україні пройде захід абсолютно нового формату – дводенний автоспортивний фестиваль! У межах одного заходу пройдуть змагання з найпопулярніших і видовищних дисциплін автоспорту та тюнінгу! Нарешті в одному місці будуть зібрані дрифт, тайматтак і тюнінг, що так полюбилися глядачам.

Коли: 15-16 вересня

Де: Автодром «Чайка» (вул. Антонова, 2)

Скільки: 400-1000 грн

Більше інформації: Facebook

ГІКосфера #5 в Києві

Що цікавого: Гікосфера – це конвент для любителів настільних ігор, поціновувачів інтелектуальних розваг, фестиваль гіків і фанатів. Ця подія особлива тим, що творять її разом всі учасники: бібліотека ігор складається з приватних ігор кожного учасника фестивалю; програма, пропозиції, клімат, настрій та й загалом реалізація і організація лежить на учасниках. Це спроба зорганізувати конвент з основним правилом «від себе для себе», місце, де ми залишаємо щоденну рутину, щоб повністю поринути в наше хобі.

Формат: ігротеки, турніри, обговорення та презентації.

Коли: 14-16 вересня

Де: Культурно-мистецький центр Національного Університету «Києво-Могилянська Академія» (вул. Іллінська, 9)

Скільки: 100-250 грн, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Виставка котів / RUI Cat Show

Що цікавого: На виставці ви зможете ближче познайомитися з різними породами котів, поспілкуватися з їхніми власниками, побачити роботу експертів та поповнити свої знання про світ кішок.

Коли: 15-16 вересня

Де: МВЦ (Броварський проспект, 15)

Скільки: 100 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка гігантських африканських равликів

Що цікавого: На виставці буде представлено біля 30 родів, видів, морф і варіацій африканських равликів, зокрема равлики видів Ахатіна, Архахатіна, та інші сухопутні молюски. Організатори виставки обіцяють показати нові види равликів, яких ще не було на попередніх виставках, і екзотичних тварин – павуків-птахоїдів та плазунів.

Коли: 13-16 вересня

Де: КП «Київський міський Будинок природи» (вул. Рогнідинська, 3)

Скільки: 15-25 грн

Більше інформації: Facebook

Свято родових помість та екопоселень України

Що цікавого: У програмі свята:

– виставка-продаж товарів та продуктів, вирощених власноруч у поселеннях та родових помістях;

–спілкування з мешканцями поселень;

– виставка екологічно чистих технологій;

– майстер-класи з ремесел, впроваджених в екопоселеннях: гончарство, петриківський розпис, різьблення, виготовлення колод, очеретяних матів, вишивання, валяння з вовни, ліплення, миловаріння тощо;

– концерт самодіяльних колективів екопоселень та професійних виконавців позитивної образної творчості;

– народні ігри, хороводи, забави.

Коли: 15-16 вересня

Де: Національний музей народної архітектури та побуту

Скільки: За вартістю вхідних квитків музею

Більше інформації: Facebook

Ukraine Sport Fest

Що цікавого: Мета – проведення масового спортивного фестивалю, що об’єднає захід, схід, північ та південь України. Молодь з різних частин України може долучитися до фестивалю, взявши участь у Всеукраїнській естафеті під назвою «Від заходу до сходу – Україна єдина».

Планується також встановити Всеукраїнський рекорд у номінації «Наймасовіший спортивний захід, організований студентами».

Коли: 16 вересня о 9:00

Де: Національний музей народної архітектури та побуту України

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Планка. Рекорд України на даху ЦУМ

Що цікавого: Світовий рекорд планки встановив Мао Вейдунг у 2016 році. 8 годин та 1 хвилина. З того часу ніхто більше цього не зробив. В Україні рекорд планки ніколи офіційно не встановлювався.

«В Україні насправді багато людей, які практикують планку. Настав час познайомитися та розповісти, а краще продемонструвати свої досягнення», – каже організатор заходу.

Коли: 16 вересня о 9:00

Де: ЦУМ

Скільки: Не вказано, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

День Батька

Що цікавого: Святкова концертна програма та інтерактивні ігрові локації для батьків з дітьми наповнять цей день чудовим настроєм і незабутніми спогадами для всієї сім’ї!

Коли: 16 вересня об 11:00

Де: Парк Перемога

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Історія десяти. 10 книг – 10 імен

Що цікавого: Музей книги і друкарства України запрошує на відкриття виставки «Історія десяти. 10 книг – 10 імен». Через видання з власної колекції музею тут буде представлено видатних українців: не тільки письменників, а й художників, науковців та меценатів. Усі видання є надзвичайно цінними свідками своєї доби, які розкажуть історію під іншим кутом.

Коли: 16 вересня о 16:00

Де: Музей книги і друкарства України (вул. Лаврська, 9)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-