У Харкові симфонічний оркестр зібрався на репетицію посеред вулиці

У Харкові симфонічний оркестр зібрався на репетицію посеред вулиці

Фото
Укрінформ
Більше сотні глядачів зібрала генеральна репетиція майбутнього концерту класичної музики Молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський".

Коментар кореспондентові Укрінформу на місці події дала музикознавець Катерина Жигалова.

"Це перша така масштабна акція, метою якої є популяризація класичної музики, а також, що не менш важливо, - освітній момент. Зазвичай на концерті диригент стоїть обличчям до оркестру і спиною до публіки, і люди - якщо це не музиканти - не розуміють, як саме він взаємодіє з оркестром, і що означають рухи диригентської палички. Ось ми й вирішили прояснити народ, розкрити перед ним репетиційні таємниці, а заразом продемонструвати й поіменно назвати кожен музичний інструмент, будь то струнний альт, мідна валторна або дерев'яний фагот. Тим паче, що всі пояснення давав публіці ініціатор акції - диригент оркестру, заслужений діяч мистецтв України Юрій Яковенко", - зазначила Жигалова.

За її словами, вже через день, 14 вересня, оркестр відкриє свій концертний сезон - 25-й рахунком з початку основи колективу - виконанням симфонічної сюїти "Шехерезада" Миколи Римського-Корсакова і "Кармен-сюїти" Родіона Щедріна.

У Харкові Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанщина" влаштував репетицію просто неба / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укринформ

"Під час репетиції якраз і прозвучали всі чотири частини "Шехерезади", включаючи "Царевич і царівна" і "Свято у Багдаді". Репетиційний момент дуже важливий для оркестру, адже його артисти - випускники і студенти Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського. Серед них є і молоді переселенці з окупованої зони Донбасу, які вирішили продовжити свою музичну освіту у Харкові".

Читайте також: Миколаївський театр драми та музкомедії готує 13 прем'єр

Репетиція тривала близько години і закінчилася захопленими оплесками глядачів. Організатори акції приготували для глядачів сюрприз: вони розповсюдили серед публіки флаєри "Два квитки за ціною одного", тобто, пред'явник цього знаку при купівлі одного квитка ціною в 100 грн отримує ще один квиток безплатно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-