Сергій Жадан у Чернівцях презентував нову книгу поезій

Сергій Жадан у Чернівцях презентував нову книгу поезій

Фото
Укрінформ
Під час триденного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz в літньому театрі Чернівців Сергій Жадан презентував свою нову книгу – поетичну збірку «Антена».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хотів сказати, що радий вас бачити, але так як ми презентуємо книжку увечері, то я вас майже не бачу, тому радий вас чути», – за такий початок свого виступу Сергій Жадан отримав гучні оплески публіки.

Щоб послухати письменника і поета Сергія Жадана у Літній театр прийшло близько півтисячі любителів літератури. Понад годину автор читав свої поетичні твори соціального спрямування.

Сергій Жадан у Чернівцях презентував нову книгу поезій / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

Як розповів Жадан, його поетична книжка «Антена» складається із 80 нових віршів, написаних упродовж останніх двох років. Ілюстрації до збірки зробив харківський художник Гамлет.

«Власне, це не зовсім ілюстрації, – резюмує Жадан, – Гамлет фактично намалював всю книгу. У ній розписаний кожний розворот. Загалом – 150 ілюстрацій на 300 сторінок тексту. Вийшло яскраво й несподівано».

Читайте також: Фільм за "Ворошиловградом" Жадана виходить у прокат 8 листопада

По завершенні поетичного вечора прихильники сучасної поезії довго не відпускали Сергія Жадана, просячи в нього автограф та знімок на згадку.

Як повідомлялося, з 7 по 9 вересня у Чернівцях відбувався ІХ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. Нинішній фестиваль присвячений 100-річчю від дня народження Пауля Целана та проходить під гаслом #FreeSentsov.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-