Фільм за

Фільм за "Ворошиловградом" Жадана виходить у прокат 8 листопада

Укрінформ
Компанія Limelite представила Держкіно готову стрічку "Дике Поле", зняту за мотивами роману "Ворошиловград" Сергія Жадана. Вона вийде у прокат 8 листопада.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Зйомки стрічки проходили у Києві та в місті Старобільськ Луганської області. У широкий кінопрокат "Дике Поле" вийде вже 8 листопада", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, картина є дебютною режисерською роботою Ярослава Лодигіна. Стрічка створена у копродукції України (Limelite) та Швейцарії (Film Brut). Сценарій написали Наталія Ворожбит, Ярослав Лодигін і Сергій Жадан.

У фільмі розповідається про повну пригод подорож крізь Дике Поле. Головний герой стрічки змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер Герману доведеться захистити сімейний бізнес - стару бензоколонку. Разом із нею - друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, що нікуди не веде.

Головні ролі у стрічці виконали Олег Москаленко, Олексій Горбунов, Володимир Ямненко, Руслана Хазіпова, Георгій Поволоцький, Євгенія Муц, Ігор Портянко. Одну з епізодичних ролей зіграв автор роману Сергій Жадан.

Читайте також: Вийшов новий трейлер фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри"

Держкіно виділило на створення фільму 15 млн 490 тис. 300 грн, що становить половину загальної вартості виробництва.

За версією літературної премії ВВС Україна, роман "Ворошиловград" є найкращою українською книгою десятиліття.

Фото facebook.com/voroshilovgradfilm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-