Фільм

Фільм "Таємний щоденник Симона Петлюри" вийшов у широкий прокат

Укрінформ
Історична драма Олеся Янчука "Таємний щоденник Симона Петлюри" 6 вересня вийшла на екрани кінотеатрів.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, за підтримки якого створена картина.

"Це історична картина, яка водночас є художньою, з нашим суб'єктивним баченням. Ми вивчали багато історичних матеріалів, і для нас була важливою історична достовірність, ми намагалися відтворити цю суперечливу епоху. Історія може повторюватись, тому потрібно берегти нашу незалежність і вболівати за нашу прекрасну державу", - сказав режисер стрічки Олесь Янчук на прес-конференції, що відбулася напередодні у столичному кінотеатрі "Україна".

Перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін вважає дуже символічним, що стрічка виходить у прокат на 90-річчя кіностудії Довженка, адже цей фільм віщує відродження потужної кіностудії, яка свого часу була колискою українського кінематографа.

"Ми переконані, що ця стрічка має велику просвітницьку місію, бо завдяки їй чимало українців зможуть відкрити для себе, ким був і що зробив для становлення Української держави Симон Петлюра", - підкреслив Неретін.

Виконавець головної ролі Сергій Фролов розповів, як проходив кастинг на роль і як вживався в образ Петлюри, а також про курйозні моменти на знімальному майданчику.

Читайте також: Фільм за "Ворошиловградом" Жадана виходить у прокат 8 листопада

Вконавиця ролі Ольги Петлюри відома актриса Ірма Вітовська наголосила на важливості створення кіно про визначні історичні постаті, що показують трагедію країни через особисту історію. Вона переконана, що фільм буде цікавий як старшому поколінню, так і молоді.

Фільм розповідає про Україну у 1917 – 1921 роки. Триває відчайдушна боротьба за незалежність Української Народної Республіки. Лідер УНР Симон Петлюра намагається стримати агресію більшовицької Росії. Програвши боротьбу, Петлюра змушений емігрувати до Парижа. Але й там через дії агентів Москви його життя постійно під загрозою.

 Фото: ZN.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-