Конкурсантка в хіджабі вперше стала фіналісткою “Міс Англія”

Конкурсантка в хіджабі вперше стала фіналісткою “Міс Англія”

Укрінформ
Сара Іфтехар, що вивчає право в одному з британських університетів, стала першою фіналісткою конкурсу "Міс Англія", яка носить хіджаб.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що 20-річна студентка працює візажистом і часто публікує в Instagram фотографії, на яких одягнена в традиційні пакистанські вбрання. Нещодавно вона здобула перемогу в конкурсі "Міс Гаддерсфілд".

"Я не розраховувала на те, що творитиму історію. Я пишаюся цією перемогою. Проте я звичайна дівчина і всі ми матимемо рівні можливості на майбутньому конкурсі", - каже Іфтехар.

На сторінці, що дівчина використовує для збору коштів на дитячу благодійність, вона пише: "Я беру участь у "Міс 2018", аби показати, що у краси немає визначення. Кожен прекрасний по-своєму: вага, раса, колір шкіри чи форми не мають жодного значення".

Серед інших фіналісток конкурсу - Софі Холл, на тілі якої лишилися шрами, залишені після нападу на неї: минулого року зловмисник вилив кислоту на дівчину та ще 22 відвідувачів нічного клубу в Лондоні.

Читайте також: В Ірані жінку засудили до 20 років за зняту головну хустку

Переможниця "Міс Англія" представлятиме свою країну на міжнародному конкурсі "Міс світу", що проходитиме наприкінці року в Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-