Землю накрили магнітні бурі: лікар дав корисні поради

Землю накрили магнітні бурі: лікар дав корисні поради

Укрінформ
З 16 серпня Землю накрили магнітні бурі, які триватимуть до 21 числа. В період магнітних бурь слід вести особливий спосіб життя.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив лікар-фітотерапевт, дієтолог, автор книг з питань здорового способу життя Борис Скачко.

“За інформацією Національного управління океанічних атмосферних досліджень США з 16 по 21 серпня Землю накриють магнітні бурі. В дні магнітних бурь потрібно помірно рухатися. Не варто просто лягти і лежати. Активність потрібно знижувати, але не до постільного режиму. Коли людина веде помірно активний спосіб життя, їй легко пережити магнітні коливання”, - зазначив Скачко.

Він радить продовжувати займатися спортом, але не інтенсивно, не на результат, а для здоров'я.

“Дуже активним людям же обов'язково знизити свій темп життя. Гіпертонікам в ці дні слід виключити вживання чаю і кави, яка впливає на артеріальний тиск. Але, якщо у гіпотоніка від цих напоїв підвищується тиск — це дуже погано. Кава підвищує тиск тільки при початковій слабкості сердечного м'яза. Якщо гіпотонік випив чашку кави і у нього підвищився тиск, це може свідчити про погану роботу серця. Людина просто використовувала можливості серця. Він отримав енергію, але дуже дорогою ціною — змусив серце швидше працювати”, - пояснює Скачко.

Він зазначив: чим старша людина (за біологічним віком, а не за паспортом), тим у неї більше проблем, пов'язаних з магнітними бурями.

“Проблеми можуть виникнути і у активних здорових людей. Погано тим, у кого система регуляції працює погано — це гіпертоніки і гіпотоніки. І тим, і іншим буде погано. У гіпертоніка спроба підтримувати обмін речовин йде за рахунок підвищення тиску, а у гіпотоніка організм працюватиме ледь-ледь, і тиск знижуватиметься і далі”, - сказав Скачко.

Читайте також: Дитячі проблеми: лікар дав поради батькам першачків

Лікар підкреслює, що в дні магнітних бурь необхідно особливо звернути увагу на режим харчування.

“У жодному випадку не можна голодувати. Голод — це канібалізм, поїдання самого себе. Потрібний обов'язковий режим харчування з урахуванням того, що серце і судини працюватимуть більш напружено. Харчуватися потрібно за десятим кардіологічним столом — це їсти 7-8 разів на день. Включаються перекушування кожні 1,5-2 години, також перед сном потрібно перекусити. Якщо є багато їжі на велику кількість часу, збільшується в'язкість крові, а потім об'єм крові. Після каші в'язкість крові збільшується на 1 годину, а якщо людина з’їла шматок свинини або яловичини, в'язкість крові збільшиться на 8-9 годин. Це забирає сили, а вони потрібні для обмінних процесів, щоб пережити магнітні бурі, емоції з ними зв'язані і так далі. Тому в ці дні краще виключити м'ясо з раціону і замінити його рибою, яйцями, кисломолочними продуктами. Взагалі ідеально перейти на середземноморську дієту (середземноморська дієта обумовлена перш за все щільним споживанням свіжих овочів і фруктів, страв із зернових культур і помірної кількості м'яса і риби - жири потрапляють в організм в основному з оливкової олії - ред.)”, - радить лікар.

Читайте також: Супрун закликає українців не погоджуватися на магнітотерапію

Медик акцентував, що на період магнітних бурь потрібно виключити сиру і рослинну їжу. “Вона дуже погано перетравлюється, дає здуття живота, що порушує роботу серця. Підтискається діафрагма, і дуже важко зробити вдих. Отже їжа — тільки варена, така, що пройшла адекватну термічну обробку”, - сказав Скачко.

Він також радить відмовитися від вживання алкоголю у великих дозах. “У малих же дозах, як аперитив, безпечний. Для жінок 20 грам чистого алкоголю в день (приблизно келих вина), а для чоловіків 40 грам чистого спирту (100 грам горілки) на день”, - зазначив лікар.

Фото: NASA/Warren Gammel 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-