Держкіно профінансує документальні фільми про Зарваницю та Одесу

Держкіно профінансує документальні фільми про Зарваницю та Одесу

Укрінформ
Держкіно уклало контракт з компанією "Сучасне Українське Кіно" про надання двом повнометражним документальним фільмам - "Зарваниця" та "Перлина Абсурду" - фінансової держпідтримки.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

Обидва проекти є переможцями десятого конкурсного відбору Держкіно.

"Режисери та автори сценарію "Зарваниці" - Роман Хімей і Ярема Малащук. Продюсує картину Валерія Сочивець. Сума державної підтримки фільму є 100% і становить 1 млн 16 тис. 131 грн.", - ідеться у повідомленні.

Зарваниця - паломницький центр, розташований на роздоріжжі католицького та православного світу, який поєднує в собі традиції західного і східного пілігримства. Тисячі християн щороку долають важкий шлях крізь міста і села, аби віддати шану місцю, де в XIII столітті з'явилася Діва Марія. Чи станеться диво з тими, хто провів сім днів у подорожі, сповненої віри, іронії та втоми; з тими, хто звільнився від рутини?

"Режисером та автором сценарію "Перлини Абсурду" є Олександра Чупріна. Продюсує картину Ельміра Асадова. Сума державної підтримки фільму є 100% і становить 1 млн 566 тис. 955 грн.", - повідомляють в Держкіно.

Це фільм - подорож до міста на узбережжі Чорного моря - Одеси, що живе у пострадянській реальності.

Історію розповідають від першої особи - про місто міфів, абсурду та сімейного коріння режисерки, зв'язок з яким було втрачено з 1917 року. З того часу все - за завісою вимушеного мовчання. Сьогодні старовинні будинки - це єдиний зв'язок з попередніми поколіннями. Але і цей зв'язок під загрозою. Архітектурні пам'ятки перетворюються на торгівельні центри. Проте боротьба за місто триває. Ми мандруємо вулицями, будинками і дахами, шукаємо в обличчях каріатид риси предків та зустрічаємо дивних людей, які рятують архітектурний спадок.

Читайте також: Вийшов новий трейлер фільму "Шляхетні волоцюги"

Завершення виробництва фільму "Зарваниця" заплановане на лютий, а "Перлина Абсурду" - на жовтень 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-