11 серпня: народний календар і астровісник

11 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Різдво Миколая Чудотворця; зустрічаймо Місяць молодик і сонячне затемнення, та запасаймося теплом на зиму. 

Цього дня в багатьох церквах відзначають Різдво (тобто народження) святого Миколая Угодника. Свято це поки що неофіційне й недостатньо відоме широкому загалу вірян. На сьогодні християни святкують лише три Різдва: Спасителя, Богородиці та Іоанна Предтечі, але цілком можливо, що до них невдовзі додасться й Різдво Миколая Чудотворця, архієпископа Мір Лікійських. Як відомо, Миколая вшановують (цілком офіційно) двічі на рік: 22 травня (перенесення мощей) і 19 грудня (блаженне успіння). Особливо урочистим є «зимовий Миколай», який збігається з новорічними святами. Звісно, ані точної, ані приблизної дати народження святого Миколая не існує – тільки рік, і то – теж приблизний. А народився майбутній святий у місті Патара (Лікія, нині територія Туреччини).

Також цього дня Церква вшановує пам’ять мученика Каллиника Кілікійського, котрий жив у ІІІ-ІV століттях. В народі його ім’я стійко пов’язували з калиною. На цю пору калина була ще зеленою, але все одно за ягодами передбачали: якщо вони були ще геть зеленими – осінь буде пізня і суха, а якщо вже встигли пристигти – ранньою і дощовою.

Іменинники сьогодні Михайло, Костянтин, Данило, Анатолій, Олексій, Серафима.

Сьогодні 29-ий і 1-ий місячні дні. О 12:46 за київським часом сонячне затемнення в Левові, яке несе досить позитивну енергетику. Ключове слово цього періоду – концентрація! Пильнуйте, щоби фокус ваших думок і побажань був націлений лише на позитивні зміни, на те, чого б ви прагнули досягнути в майбутньому. А ще, за будь-яких зоряно-місячних розкладів пам’ятаймо, що літо все ж непомітно добігає кінця, що незабаром осінь, тож не проґавмо нагоди гарненько відпочити – просякнути сонцем, теплом, літнім вітром, гірськими чи морськими флюїдами, щоби потім, за одвічного депресивного груднево-березневого нуля, випромінювати світло й енергію наче світлячок.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1919, 1956 – +8,4, а найтеплішим у 1992 –  +34,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-