Кількість населення Австралії сягнула 25 мільйонів

Кількість населення Австралії сягнула 25 мільйонів

Укрінформ
Кожну хвилину і 23 секунди населення Австралії зростає на одну особу.

Таким чином сьогодні, після 23 години за місцевим часом, країна привітає свого 25-мільйонного жителя.

Про це повідомляє news.com.

“Наш щорічний приріст населення становить 1,6 відсотка, що трохи вище, ніж глобальне зростання на 1,2 відсотка, і є найвищим серед країн G12. Це означає, що через три роки ми, ймовірно, вийдемо на 26 мільйонів, а якщо зростання залишиться таким же, до середини століття має бути 40 мільйонів”, - сказав директор з демографії Австралійського бюро статистики Ентоні Грабб.

За даними Бюро, спеціальний “лічильник населення” фіксує одне народження кожну хвилину і 42 секунди, смерть кожні 3 хвилини і 16 секунд, одну особу, яка прибуває до Австралії кожну хвилину і одну секунду, та одного мешканця, який виїжджає з країни жити за кордоном кожну хвилину і 51 секунду – в результаті це становить приріст населення на одного нового мешканця кожної хвилини та 23 секунд.

Читайте також: За підрахунками НБУ, міграція з України сягнула 8%

Відтак, поки неможливо точно сказати, хто стане 25-мільйонним австралійцем – новонароджена дитина, чи емігрант (закордонна міграція становить 62 відсотки приросту населення).

Зростання кількості населення несе серйозні виклики, зокрема необхідність розбудови додаткової інфраструктури. Це питання є особливо актуальним для Австралії, дві третини населення якої зараз мешкають у великих містах, і за прогнозами число мешканців мегаполісів зростатиме.

За оцінками експертів необхідна додаткова інфраструктура для кожного додаткового нового мешканця може коштувати понад 100 000 доларів на кожного.

“У якийсь момент ви просто не можете продовжувати додавати одну машину за іншою і думати, що все буде працювати. Ми додаємо людей до систем та вулиць, які ніколи не були розраховані для такої кількості”, - вважає Пол Джонс, доцент кафедри містобудування у Сіднейському університеті. На його думку австралійські міста вже перебувають на позиції “наздоганяючого”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-